Prekybininkai į rankas gaus Geros saugumo praktikos vadovą

Lietuvos prekybos įmonių asociacija ir Lietuvos nekilnojamo turto plėtros asociacija, tardamiesi su specialistais ir medikais, parengė Gerosios praktikos vadovą. Vadovas padės užtikrinti dar didesnį saugumą prekybos vietose. Prekybos centrai, parduotuvės, visi prekybininkai kviečiami juo vadovautis.

Prekybininkai jau nuo pavasario investavo į geriausias pasiekiamas dezinfekavimo, vėdinimo, srautų reguliavimo sistemas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Prekybininkai jau nuo pavasario investavo į geriausias pasiekiamas dezinfekavimo, vėdinimo, srautų reguliavimo sistemas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 5:02 PM, atnaujinta Nov 27, 2020, 5:13 PM

Siekiant užtikrinti saugų apsipirkimą klientams, visam prekybos sektoriui svarbu laikytis ne tik privalomų reikalavimų, bet ir geros praktikos vadovo rekomendacijų.

„Prekybininkai ne tik įgyvendina numatytus reikalavimus, tačiau imasi ir daug papildomų veiksmų. Investavo į apsaugos priemones, nenutrūkstančius dezinfekavimo procesus, ventiliacijos sistemas, lankytojų informavimą, srautų valdymą.

Matome, kad įgyvendinami procesai veikia, todėl nusprendėme surinkti informaciją, apibendrinti ir pasidalinti su visais prekybininkais.

Šiuo laikotarpiu ypač svarbus bendradarbiavimas ir gerų praktikų mainai, nes visų tikslas tas pats – užtikrinti saugų apsipirkimą“, – sako Rūta Vainienė, Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė.

Patys prekybininkai nuolat komunikuoja apie taikomas saugumo priemones ir ragina pirkėjus elgtis atsakingai.

„Prekybininkai jau nuo pavasario investavo į geriausias pasiekiamas dezinfekavimo, vėdinimo, srautų reguliavimo sistemas, o šiandien pristatome su specialistais paruoštą Gerosios praktikos vadovą, kad apsipirkimas būtų kiek įmanoma maksimaliai saugus.

Bet ruošiantis Kalėdoms raginame kiek galima apsipirkti internetu, planuoti pirkinius iš anksto ir elgtis atsakingai. Solidarus ir atsakingas elgesys bus geriausia kalėdinė dovana vieni kitiems“, – teigia Mindaugas Statulevičius, LNTPA prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.