I. Šimonytė neigiamai vertina Klaipėdos išorinio uosto projektą

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako esanti neigiamos nuomonės dėl Klaipėdos uosto plėtros, pastatant išorinį uostą.

Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako esanti neigiamos nuomonės dėl Klaipėdos uosto plėtros, pastatant išorinį uostą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė sako esanti neigiamos nuomonės dėl Klaipėdos uosto plėtros, pastatant išorinį uostą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
I.Šimonytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 4:16 PM

„Dėl išorinio uosto mano asmeninė nuomonė yra neigiama. Manęs dar niekas nėra įtikinęs, kad šitas projektas turi kokią nors prasmę. Aš nesu gera aplinkosaugininkė ir negaliu įvertinti tų pokyčių, kurie kiltų pakrantei.

Galiu suprasti, kad kada kyla kažkokia rizika žmonių nuosavybei, tai žmonės paprastai visada būna nepatenkinti ir tai yra universali problema, bet manęs labiausiai kol kas neįtikina pati ekonomika. Negaliu įsivaizduoti, kaip, netapdama Kinijos krovinių aptarnavimo tašku, Lietuva gali šitiek padidinti krovą, kad tai turėtų kažkokią ekonominę prasmę“, – Seime teigė I.Šimonytė.

„Todėl tikrai nebūčiau niekaip pasiryžusi balsuoti už jokį sprendimą, kuriame šis sprendimas būtų numatytas. Manau, kad uosto plėtra turi kitų alternatyvų“, – pridūrė ji.

Šiuo metu rengiant Lietuvos bendrąjį planą yra atliekamas strateginis pasekmių aplinkai vertinimas (SPAV). Išorinio uosto vieta būtų parinkta atlikus SPAV ir palyginus du variantus – Melnragę ir Būtingę. Atlikus šias procedūras ateityje bus galima konstatuoti, kurioje vietoje galėtų atsirasti išorinis uostas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.