Užsikimšo Panemunės pasienio punktas – rusai nepaaiškina, kodėl nepriima automobilių 

Ketvirtadienį susiformavo didelė eilė krovininių transporto priemonių, laukiančių kirsti Lietuvos sieną į Kaliningrado sritį per Panemunės pasienio kontrolės punktą. Vežėjai sako, kad jie į Rusijos Federacijos pusę pro šį punktą nėra įleidžiami.

Lietuvos vežėjų nepriima rusų muitinė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Lietuvos vežėjų nepriima rusų muitinė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
R.Austinskas.<br>Stop kadras
R.Austinskas.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2020, 4:24 PM, atnaujinta Dec 10, 2020, 4:50 PM

Pasienio kontrolės punktų direkcijos (PKPD) 15 val. 40 min. duomenimis, laukiančių automobilių skaičius šiame punkte link Kaliningrado srities – 64. Čia prognozuojamas laukimo laikas siekia 21 valandą.

Vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Romas Austinskas naujienų agentūrai „Elta“ teigė, kad Lietuvos vežėjų nepriima rusų muitinė.

„Stovi apie 100 mašinų, ypač Panemunės poste. Lietuviai suforminę tas mašinas. Jų nepriima rusų muitinė. Kodėl nepriima, atsakymo neturime, nes ten nėra tokių draugiškų santykių ir niekas to nenori referuoti. Taip pasidarė šiandien“, – teigė R.Austinskas.

Anot „Linavos“ atstovo, važiuoti pro Kybartų pasienio kontrolės punktą kai kuriems vežėjams gali sukelti papildomų nepatogumų dėl dokumentų.

„Yra muitinės dokumentai, reikia parodyti, per kurią sieną įvažiavo“, – sakė R.Austinskas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis „Eltai“ teigė, kad eilės punkte susidarė dėl prieššventinio laikotarpio padidėjusio vilkikų srauto, o su problemomis Panemunės pasienio punkte nesusiduriama.

„Punktas dirba normaliu režimu, pralaidumas yra praktiškai įprastinis, negalime pasakyti, kad Rusijos pusė blogiau dirbtų ar pas mus kažkokių problemų, mašinos pravažiuoja tiek, kiek visada. Tiesiog, kadangi krovinių vežimas suintensyvėja, atsiranda daugiau vežančiųjų, vilkikų, jie tiesiog rikiuojasi ir turi ilgiau palaukti. Lygiai tas pats atvykstant per Panemunę į Lietuvą“, – teigė G.Mišutis.

„Pagrindinės priežastys yra padidėjusio srauto“, – pridūrė jis.

Anot G.Mišučio, per punktą pravažiuoja apie 4-5 vilkikai per valandą.

„Tarnybos dirba, žmonių užtenka, aišku, Lietuvos pusėje galėtų daugiau patikrinti ir įleisti, bet jau taip yra. Bet nieko nėra tokio, kas būtų sutrikdę punkto darbą“, – sakė VSAT atstovas.

Vykti į Kaliningrado sritį rekomenduojama rinktis Kybartų pasienio kontrolės punktą, kur laukimo laikas šiuo metu yra trumpesnis.

Čia pralaukti šiuo metu teks apie 4 valandas, eilėje – 30 automobilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.