„Lidl“ socialiniam projektui sukanka treji metai – štai kiek paaukota vaikams

2017 m. gruodį startavusiam „Lidl“ inicijuotam socialiniam projektui „Už saugią aplinką mūsų vaikams“ sukanka jau treji metai. Jo metu taromatais besinaudojantys prekybos tinklo pirkėjai gali vaikų dienos centrams paaukoti už depozitą gautą sumą, kurią prekybos tinklas padvigubina.

Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Per „Lidl“ paramos projektą surinktas depozitas atiteko vaikams.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 10:17 AM

Iš viso per šiuos trejus metus „Lidl“ kartu su pirkėjais paaukojo daugiau kaip 175 tūkst. eurų. Juos prekybos tinklas išdalijo vaikų dienos centrus kuruojančioms organizacijoms, kurių teigimu, ši parama, ypač pandemijos metu, yra gyvybiškai svarbi.

„Džiaugiamės, kad prieš trejus metus startavusi iniciatyva ir toliau sėkmingai gyvuoja, o vaikų dienos centrams itin reikalingos lėšos pavirsta į realiai nuveiktus darbus, gerinančius vaikų dienos centrų kasdienybę net pandemijos metu.

Šis projektas lėmė, kad socialiai atsakingu galime tapti kiekvienas iš mūsų – tereikia ištiesti pagalbos ranką ir vienu mygtuko paspaudimu paaukoti už tarą gaunamą užstatą.

Mes, savo ruožtu, tęsime šią gražią iniciatyvą ir toliau bei tikimės, kad šiuo sudėtingu, tačiau vis dėlto šventiniu, laikotarpiu prisidės vis daugiau gyventojų“, – sako „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Dėkoja už ilgalaikį bendradarbiavimą

Lietuvos „Caritas“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės teigimu, trejus metus besitęsiant partnerystė – tai socialiai atsakingo verslo pavyzdys, jau šiandien darantis tiesioginį poveikį vaikų gerovei.

„Prekybos tinklo teikiama parama padeda ne tik sunkiais momentais nestabdyti vaikų dienos centrų veiklos, bet ir leidžia mums sustiprinti įprastą vaikų dienos centrų funkcionavimą.

Dėl papildomų lėšų galime teikti kokybiškesnę pagalbą vaikams, aprūpinti juos maistingesniais ir labiau pilnaverčiais maisto produktais, higienos, kanceliarinėmis priemonėmis ir turėti santaupų einamiesiems remonto darbams, psichologo konsultacijoms ar prasmingų edukacinių veiklų organizavimui“, – sako D. Bukeikaitė.

„Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pažymi, kad, norint padėti vaikams, organizacijos taip pat turi sulaukti pagalbos: „Tai tarsi savotiškas gerumo ratas – norėdami padėti kitiems, privalome sulaukti finansinių resursų ir patys.

Dėkojame „Lidl“ už ilgalaikę draugystę, kuri diena iš dienos padeda 49 vaikų dienos centrams ir tūkstančiui juos lankančių vaikų.“

Maltos ordino pagalbos tarnybos organizacinės plėtros vadovas Edvinas Regelskis priduria, kad bene svarbiausias aspektas, kurį užtikrina prekybos tinklo ir jo klientų suteikiama parama – stabilumas.

„Turėdami nuolatinį finansinį resursą, kurį galime numatyti iš anksto, mes galime planuoti savo veiklas į priekį. Esame ramūs, kad nebekils iššūkių, kaip rasti finansinių išteklių, reikalingų maistui, emocinei pagalbai ir bendrai vaikų gerovei kurti“, – teigia E.Regelskis.

Pandemija sukėlė rimtų iššūkių

R Dičpetrienė antrina, kad karantino metu suteikta pagalba buvo tolygi stebuklui: „Kaip organizacija, pirmąją bangą išgyvenome sunkiai – centrai buvo uždaryti, bet mūsų darbuotojai dirbo – teikė nuotolines konsultacijas ir padėjo maistu.

Tai, kad karantino metu „Lidl“ patrigubino teikiamą paramą, o Velykoms paaukojo maisto, leido užtikrinti sklandžią pagalbą mūsų globojamiems vaikams.“

Anot E.Regelskio, šiuo metu pagrindinis vaikų dienos centrų darbas yra nuotolinis.

„Šeimos vis dar patiria įtampą ir nerimauja dėl savo sveikatos, todėl didžioji dalis darbo vyksta per atstumą. Tiesa, vaikams ir šeimoms vis dar trūksta priemonių norint mokytis nuotoliniu būdu, tačiau tiek jie, tiek mes verčiamės taip, kaip galime.

Pokalbiai su vaikais ir jų tėveliais yra itin vertingi, nes mūsų darbuotojai iš dalies atstoja psichologus ir konsultantus, galinčius ne tik pasikalbėti, bet ir nukreipti juos pas specialistus“, – kalbėjo E.Regelskis.

Lietuvos „Caritas“ vadovė priduria, kad pandemija itin smarkiai pakoregavo ir daug kur pristabdė tiesioginę vaikų dienos centrų veiklą. Anot jos, šio laikotarpio metu „Lidl“ parama – neįkainojamos vertės.

„Tvirta ir rūpesčio kupina partnerystė su „Lidl“ jautėsi ir iki pandemijos, tačiau jos metu tapo akivaizdu, kaip atsakingai prekybos tinklas žiūri į savo socialinius partnerius ir lydi juos tiek džiaugsmuose, tiek varguose.

„Lidl“ buvo bene pirmieji, kurie paklausė, kaip laikosi mūsų vaikų dienos centrai, kokie sunkumai kyla ir kaip jie galėtų mums dar papildomai padėti. Tikimės, kad ši draugystė nenutrūks dar ilgus metus“, – sakė D.Bukeikaitė.

Paaukota per 175 tūkst. eurų

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „aukoti“.

Surinktą sumą „Lidl“ padvigubina ir perveda vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms Maltos ordino pagalbos tarnybai, „Gelbėkit vaikus“ ir „Caritas“.

Per pirmuosius projekto metus vaikams buvo paaukota 41 878 eurai, o per antruosius – 59 002 eurai. Šiemet vaikų dienos centrams skirta suma buvo didžiausia ir siekė net 75 873 eurus. Iš viso per trejus metus dienos centrams paremti buvo surinkti 176 754 eurai.

Ši suma lygiomis dalimis išdalinti minėtoms organizacijoms. Jos šias lėšas panaudojo būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų iki savanorių, socialinių darbuotojų bei užimtumo specialistų mokymo ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.