Seimas nusprendė leisti steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ir kredito įstaigose

Seimas antradienį galutinai nutarė leisti steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ne tik bankuose, bet ir kredito bei elektroninių pinigų įstaigose.

Seimas antradienį galutinai nutarė leisti steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ne tik bankuose, bet ir kredito bei elektroninių pinigų įstaigose.<br>T.Bauro nuotr.
Seimas antradienį galutinai nutarė leisti steigiamų įmonių kaupiamąsias sąskaitas atidaryti ne tik bankuose, bet ir kredito bei elektroninių pinigų įstaigose.<br>T.Bauro nuotr.
S.Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
S.Gentvilas.<br>V.Skaraičio nuotr.
M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
M.Majauskas.<br>T.Bauro nuotr.
K.Glaveckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
K.Glaveckas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-12-15 13:22

Už įstatymo projektą balsavo 107 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 23 parlamentarai.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sakė, kad šis įstatymo projektas ne tik padės įmonėms persikelti į Lietuvą, bet ir „skaldys skandinaviškų bankų monopolį.“

„Šis įstatymo projektas prisideda prie to, nes šiandien bankai turi monopolį atidarant sąskaitas, kai steigiamos naujos įmonės. Turėtume panaikinti šią nuostatą, sudarant galimybę, kad sąskaitas naujai steigiamos įmonės gali atsidaryti ir kredito, ir elektroninių pinigų įstaigose. Tai svarbus projektas“, – Seimo posėdyje sakė M.Majauskas.

Tuo metu Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Kęstutis Glaveckas ragino atkreipti dėmesį į rizikas, susijusias su šiuo įstatymo projektu.

„Aš noriu atkreipti dėmesį į rizikas, kurios atsiras ir bus gana didelės. Tai susiję ne tik su tuo, kad didelė dalis finansinių elektroninių pinigų įstaigų yra registruojama Didžiojoje Britanijoje, o ji išeina iš Europos Sąjungos ir tam tikra prasme reguliavimas bus sudėtingesnis.

Reikia turėti omenyje, kad per tokias elektroninių pinigų įstaigas galima daryti ir daug finansinių aferų. Mūsų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Lietuvos bankas turi labai sustiprinti savo pajėgas, kad galėtų kontroliuoti šitą procesą. Aš atsargiai žiūrėčiau į šito įstatymo priėmimą“, – sakė K.Glaveckas.

Tuo metu liberalų frakcijos narys, aplinkos ministras Simonas Gentvilas įstatymo projektui pritarė, tačiau sakė, kad Seimas vėluoja jį priimti.

„Rugpjūčio pabaigoje, kai prasidėjo neramumai Baltarusijoje, „Investuok Lietuvoje“ ir „Infobalt“ inventorizavo, kad apie 4 tūkst. darbuotojų, potencialiai 60 įmonių gali pajudėti į Lietuvą. Šiandien šitos įmonės daugumoje įsikūrė Lenkijoje arba Latvijoje dėl to, kad šitas įstatymas 3 mėnesius pavėlavo.

Tik šiandien jį priimame ir jis įsigalios tik sausio 1 dieną. Lenkija ne tik palengvino sąskaitų atidarymą Baltarusijos įmonėms, bet skyrė 50 mln. zlotų fondą tokioms įmonėms persikraustyti, padarė žaliąją liniją Baltarusijos IT darbuotojų perkėlimui ir ilgalaikių vizų gavimui į Lenkiją ir tai suveikė“, – sakė S.Gentvilas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.