Pajūris lietuviams per karantiną – išsigelbėjimas: žmonių galima sutikti kiekviename take

Pajūris lietuvaičiams karantino metu – išsigelbėjimas. Vieni nori prasiblaškyti, o kiti ieško naujų vietų atostogoms leisti. Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė sako, jog žmonių dabar čia galima sutikti visuose pažintiniuose takuose, o verslininkai pritaria – ypač lankytojų srautai išauga savaitgaliais. Neringos ir Palangos merai lankytojų gausa per daug nesidžiaugia – verslas iš to daug pajamų negauna, baiminamasi ir dėl koronaviruso.

 Stop kadras
 Stop kadras
 Š.Vaitkus.<br> Stop kadras
 Š.Vaitkus.<br> Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
K.Butkus.<br> Stop kadras
K.Butkus.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 7:32 PM

Per karantiną lietuviai į pajūrį aktyviai traukė ne tik papoilsiauti savaitgaliais, bet ir pagyventi ilgesniam laikui. Daugelį čia atvilioja galimybė dirbti ar mokytis nuotoliniu būdu. Rezervacijų pajūryje netrūko visą ne sezono laikotarpį.

„Turime visas galimybes tiek dirbti, tiek mokytis nuotoliniu būdu. Čia įdiegtas labai geras internetas – esame sukūrę darbo sąlygas žmonėms. Atvažiuoja šeimos pailsėti, padirbti, pasimokyti“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė „Preila holiday“ atstovas Klaudijus Butkus.

Kad žmonių pajūryje netrūksta, byloja ir čia veikiančių restoranų gausa. Pavyzdžiui, Nidoje maistą išsinešti teikia net kelios maitinimo įstaigos, ko ankstesniais metais nebūdavo.

„Ypač pasijaučia savaitgaliais, kai atvažiuoja daugiau žmonių. Kad ir dienai atvažiuoja tiesiog pasivaikščioti į Nidą. Tada važiuoja atgal į tą pačią Klaipėdą. Manau, susigundo dieną vieną ar kitą praleisti Nidoje“, – kalbėjo „Nidos prieplaukos“ baro vadovas Mantas Ruzveltas.

Anot Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovės Aušros Feser, Neringa per karantiną sulaukė kur kas daugiau lankytojų nei ne sezono metu įprastai.

„Mes pripratę čia gyvendami lapkričio mėnesį būti visiškai vieni. Niekada žmonių lapkritį miškuose nebūdavo – yra toks laikas, kai niekas nenori važiuoti prie jūros. Po to, kai jau būna sniego, sausį vasarį – taip, bet dabar tikrai ne. Todėl gali tiktai stebėtis, kad kur benuvažiuosi, visose stovėjimo aikštelėse savaitgalį pilna automobilių“, – sakė A.Feser.

Didesnio žmonių antplūdžio sulaukiantys Pajūrio kurortų merai per daug nedžiūgauja, pabrėžia saugumo dėl koronaviruso svarbą. Neringos savivaldybės duomenimis, šiais metais nuo lapkričio pirmosios į Neringą įvažiavo beveik 40 tūkst. transporto priemonių.

„Žmonių yra, takais vaikšto, žinoma, negaila, tegu kvėpuoja, tačiau sakyti, kad nuo to geriau verslui ar miestui – tikrai ne. Aišku, šviesų daugiau vakare, kas turi antrą būstą, ypač stipriai tą išnaudoja. Nuomojasi verslas, kuris gali dirbti nuotoliniu būdu“, – komentavo Neringos meras Darius Jasaitis.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus tikina, kad Palanga ir toliau gyvena intensyvų gyvenimą – itin daug turistų šiais metais į Palangą atvyko rugsėjį, jų gausu buvo ir spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.