Dėl COVID-19 atmainos pavojaus stabdo siuntas iš Jungtinės Karalystės bei Airijos

„Brexit“ pasekmes lietuviai pajus anksčiau nei manyta – dėl Jungtinėje Karalystėje išplitusios naujausios COVID-19 viruso atmainos, „DPD Lietuva“ nuo gruodžio 21 d. sustabdė siuntų pristatymo paslaugas iš ir į Jungtinę Karalystę bei Airiją.

 P.Mantauto nuotr. 
 P.Mantauto nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 2:23 PM

Bendrovės atstovai pažymi, kad atnaujinus siuntų judėjimą į šias šalis, greičiausiai galios nauja siuntų pristatymo tvarka.

Anot „DPD Lietuva“ rinkodaros ir pardavimų vadovo Baltijos šalyse Gabrieliaus Bilevičiaus, šiuo metu svarbiausia yra visų gyventojų saugumas, todėl norint išvengti mutavusio viruso plitimo, teko skubiai priimti atitinkamus sprendimus.

„Kadangi jau šiuo metu yra apribotas transporto judėjimas į ir iš Jungtinės Karalystės bei Airijos, tai daro didžiulę įtaką siuntų pristatymui į ir iš šių šalių.

Prie to prisidėjo ir tai, kad Europą su JK jungiantis Eurotunelis yra nepravažiuojamas, nes Prancūzija sustabdė keliones iš britų salyno.

Norėdami maksimaliai prisidėti prie pandemijos sukontroliavimo ir užtikrinti savo kurjerių saugumą, nuo gruodžio 21 d. nusprendėme stabdyti visas siuntų pristatymo paslaugas iš ir į minėtas valstybes“, – sako G. Bilevičius.

Siuntos bus grąžintos siuntėjams

DPD atstovas pratęsia, kad įmonės verslo klientai yra prašomi kurjeriams nebeperdavinėti siuntų, skirtų į šias šalis.

Siuntos, kurios buvo surinktos dar gruodžio 21 d., bus stabdomos siuntų skirstymo centruose Lietuvoje ir grąžinamos siuntėjams. Iš Lietuvos jau išsiųstos siuntos taip pat stabdomos ir grąžinamos siuntėjams.

„Suprantame, kad šis sprendimas sukels nepatogumų visiems iš Jungtinės Karalystės bei Airijos siuntų laukiantiems klientams bei į šias šalis siųsti siuntas norintiems gyventojams.

Tačiau tuo pat metu tikimės, kad supratingi bus ir siuntėjai bei gavėjai, nes tai yra būtina priemonė, siekiant užtikrinti šalies gyventojų saugumą“, – teigia G. Bilevičius.

Galios nauja tvarka

„DPD Lietuva“ rinkodaros ir pardavimų vadovas pažymi, kad į ir iš Jungtinės Karalystės keliaujančias siuntas jau visai netrukus turėjo paliesti dėl „Brexit“ įsigaliosiantys pokyčiai.

Anot jo, dabartinė situacija, kai sustabdytos visos siuntos, yra laikina, o atnaujinus siuntų judėjimą galios nauja tvarka.

„Kietasis „Brexit“ lėmė, kad nuo sausio 1 d. siuntos, muito ar net pridėtinės vertės mokesčiais bus apmokestinamos ne tik internetu iš JK užsisakytos prekės, bet ir į šią šalį siunčiamos siuntos.

Naujosios muitinės procedūros bus pradėtos taikyti nuo sausio 4 d., tačiau kol kas nepanašu, kad siuntų pristatymo paslaugas atnaujinsime iki šios datos“, – sako G. Bilevičius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.