„Google“ ir „Facebook“ siekia nutraukti antimonopolinį tyrimą – ginsis kartu

„Google“ ir „Facebook“ susitarė dėl bendradarbiavimo siekdamos nutraukti jų atžvilgiu atliekamą antimonopolinį tyrimą, susijusį su dviejų technologijų milžinių dominavimu skaitmeninėje reklamoje, sakoma žiniasklaidos pranešime, kuriame cituojamas valstybės ieškinio projektas.

Gruodžio viduryje Jungtinėse Valstijose prieš „Google“ buvo pateikti trys atskiri ieškiniai.<br>123rf nuotr.
Gruodžio viduryje Jungtinėse Valstijose prieš „Google“ buvo pateikti trys atskiri ieškiniai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 11:02 AM

„The Wall Street Journal“ (WSJ), pacitavęs negalutinę dešimties JAV valstijų pateikto ieškinio projekto versiją, antradienį pranešė, kad abi įmonės susitarė bendradarbiauti ir padėti viena kitai, atsakydamos į antimonopolinį tyrimą.

Praėjusią savaitę Jungtinėse Valstijose prieš „Google“ buvo pateikti trys atskiri ieškiniai, „Facebook“ buvo iškelta atskira byla dėl dviejų konkuruojančių susirašinėjimo platformų įsigijimo.

„Facebook“ atmetė įtarimus sakydama, kad susitarimais, sudarytai su minėtomis platformomis, nebuvo siekiama pakenkti konkurencijai, o pasiūlyti reklamos užsakovams ir leidėjams didesnį pasirinkimą ir naudą.

„Bet koks teiginys, kad tai kenkia konkurencijai, ar bet koks įtarimas dėl netinkamo „Facebook“ elgesio yra nepagrįstas“, – pareiškė „Facebook“ atstovas.

„Google“ iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP užklausą. Visgi „The Wall Street Journal“ pacitavo technologijų įmonę, kuri teigė, kad bendrovės susitarime su „Facebook“ nėra nieko netinkamo ar išskirtinio.

„Ieškiniai yra netikslūs. Mes nemanipuliuojame aukcionais“, – pareiškė „Google“ atstovas.

Pasak verslo leidinio, neredaguotame ieškinio projekte teigiama, jog „Facebook“ turėjo laimėti „fiksuotą procentą“ reklamos aukcionų ir kad vidiniame „Facebook“ dokumente sandoris apibūdinamas kaip „palyginti pigus“, palyginti su tiesiogine konkurencija.

„Google“ dokumentuose, kurie nebuvo nurodyti galutinėje ieškinio versijoje, buvo teigiama, jog sandoris leis išvengti tiesioginės konkurencijos su „Facebook“, sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.