V. Kučinsko „Arvi ir ko“ iškelta bankroto byla

Teismas iškėlė bankroto bylą pagrindinei verslininko Vidmanto Kučinsko grupės įmonei „Arvi ir ko“, rašo portalas 15min.lt.

V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Kučinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
V.Kučinskas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 9:17 AM

Kauno apygardos teismas bankroto bylą iškėlė antradienį. Pasak portalo, dvejus metus bankrotą šiai įmonei bandė paskelbti kreditoriai, tačiau galiausiai to paprašė pati bendrovė, kuri, teismo vertinimu, skolinga apie 40 mln. eurų.

2019 metų vasarį į teismą kreipėsi „Dreymoor Fertilizers Overseas“, o vėliau – ir kita kreditorė „Belor“. Įmonės tvirtino, kad „Arvi ir ko“ daugiau kaip dvejus metus neteikia finansinės atskaitomybės Juridinių asmenų registrui, o kreditoriai skolų neatgauna nuo 2016 metų pradžios.

Šių metų gegužę Kauno apygardos teismas atsisakė iškelti bankroto bylą „Arvi ir ko“, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas perdavė bylą nagrinėti iš naujo. Gruodžio 1 dieną teismas gavo „Arvi“ vadovo Vytauto Freimanto prašymą iškelti įmonei bankroto bylą.

„Atsakovė šiuo metu susiduria su apyvartinių lėšų trūkumu, vėluojama mokėti tiek ir mokesčius valstybei, tiek ir atsiskaityti su kitais kreditoriais“, – rašoma teismo nutartyje.

Kitam dideliam V.Kučinsko kreditoriui, Rusijos bankui „Alfa bank“ atstovaujantis advokatas Laurynas Lukošiūnas 15min.lt tvirtino, kad bankas svarsto, ar skųsti nutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.