Bankas Latvijoje iš alavo išliejo laimės figūrą – ir lietuvius kviečia į paramos akciją

Pagal seną kai kurių šalių Naujųjų metų sutikimo tradiciją Baltijos šalių banko „Luminor“ komanda išliejo 61 kg lydyto alavo figūrą, simbolizuojančią laimę. Šia akcija bankas ne tik siekia netradiciniu būdu palinkėti Baltijos šalių gyventojams laimės ateinančiais metais, bet ir paremti organizacijas, kurios dirba pirmosiose fronto linijose su nukentėjusiais nuo pandemijos žmonėmis. Ši figūra yra didžiausias tokio tipo liejinys pasaulyje.

Karšto alavo liejimas į vandenį, siekiant nuspėti, kas vyks ateinančiais metais, yra sena įvairiuose Europos kraštuose paplitusi tradicija.<br> Organizatorių nuotr.
Karšto alavo liejimas į vandenį, siekiant nuspėti, kas vyks ateinančiais metais, yra sena įvairiuose Europos kraštuose paplitusi tradicija.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2021, 10:34 AM

Karšto alavo liejimas į vandenį, siekiant nuspėti, kas vyks ateinančiais metais, yra sena įvairiuose Europos kraštuose paplitusi tradicija, o Lietuvoje labiau žinomas šio būrimo variantas su karštu vašku. Tokio būrimo metu į šalto vandens kibirą yra pilamas išlydytas alavas arba vaškas. Vandenyje sustingusios formos šešėliai yra interpretuojami bandant iš jų nuspėti, kokia laimė nusišypsos ateinančiais metais.

Remdamasis šia tradicija „Luminor“ Latvijoje išliejo 61 kg alavo ir šis svoris reprezentuoja daugiau nei 6 mln. Baltijos šalių gyventojų. Liejant laimės figūrą buvo užtikrinta, kad būtų laikomasi visų saugumo ir tvarumo reikalavimų. Projekte buvo naudojamas aplinkai draugiškas alavas, į projektą buvo įtraukti Rygos Stradino universiteto aplinkos sveikatos ir darbuotojų saugos instituto bei Latvijos universiteto kietojo kūno fizikos instituto specialistai.

Baltijos šalių „Luminor“ rinkodaros vadovas Oskars Laksevics teigia, kad praėję metai stebino daugelį ir buvo išties netikėti įvairiomis prasmėmis. Jie privertė žmones, neaplenkiant ir „Luminor“ komandos, pažvelgti į daugelį dalykų kitaip.

„Bankams yra būdinga rengti ekonomines prognozes, tačiau kai kurių dalykų, pavyzdžiui, laimės, neapskaičiuosi ir nesuplanuosi, ką ir parodė praėję metai. Tokiems dalykams kartais reikia trupučio magijos, – teigė O.Laksevics. – Dėl to šį kartą nusprendėme į ateinančius metus pažvelgti kitaip ir pabandyti netradiciniu būdu palinkėti visiems laimės.“

Be gerų norų skleidimo, „Luminor“ iniciatyvos tikslas yra remti Baltijos šalių organizacijas, padedančias sumažinti COVID-19 poveikį.

„Luminor“ kviečia visus apsilankyti biggestluck.com svetainėje, joje spėti savo laimę ir dalintis ja savo socialinių tinklų kanalais. Už šiuos pasidalijimus bankas skirs paramą numatytoms organizacijoms Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„Su kiekvienu laimės spėjimo pasidalinimu, „Luminor“ skirs auką organizacijoms, padedančioms nuo pandemijos nukentėjusiems žmonėms“, – sako O. Laksevics.

Lietuvoje auka bus skirta Maltos ordinui, kuris rūpinasi senoliais, neįgaliais ar sergančiais žmonėmis, karantino metu izoliuotiems savo namuose.

Estijoje sukaupti pinigai bus skirti Vakarų-Talino centrinei ligoninei, padedant įsigyti dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus pacientams, kurie patys nebegali kvėpuoti. Latvijoje akcija rems šiuo metu dėl apribojimų uždarytą „Poga“ centrą, skirtą neįgalių vaikų reabilitacijai. Parama bus naudojama naujoviškų technologijų kostiumams įsigyti, kurie suteiks galimybę reabilitaciją atlikti namuose bei klinikoje.

„Luminor“ išlieta laimės figūra bus eksponuojama Rygos miesto centre iki sausio 10 dienos. Po to ji bus perdirbta, o iš perdirbimo gauti pinigai taip pat bus paaukoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.