Buvęs susisiekimo ministras R. Masiulis pradeda eiti naujas pareigas

Nuo sausio 4 d. prie finansinių technologijų bendrovės „ConnectPay“ valdybos prisijungė nepriklausomas narys – buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Jis taip pat užims įmonės Rizikos komiteto pirmininko pareigas ir bus atsakingas už pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją, rizikų valdymą ir teisinės atitikties kontrolę.

R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Masiulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Masiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Masiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-01-04 10:38, atnaujinta 2021-01-04 10:43

R.Masiulis 2016–2019 m. vadovavo Susisiekimo ministerijai, taip pat jis turi sukaupęs daugiau nei 13 m. auditoriaus patirties verslo konsultacijų ir audito bendrovėje EY, kur specializavosi finansinių įstaigų audite. Be to, R.Masiulis turi 10 m. patirties griežtai reguliuojamų sektorių įmonių valdybose. Tarp jų – LEO LT, „Baltpool“, „Litgas“, „Klaipėdos nafta“, Vilniaus šilumos tinklai.

„Man bus malonu kartu vystyti inovatyvius bankininkystės produktus, kurie padės Lietuvos ir užsienio finansinių paslaugų naudotojams gauti aukšto lygio skaitmenizuotas paslaugas“, – pranešime spaudai cituojamas R.Masiulis.

2018 m. veiklą pradėjusi „ConnectPay“ yra antra didžiausia elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje pagal aptarnaujamų mokėjimų vertę. 2019 m. įmonėje aptarnautų mokėjimų vertė siekė 0,9 mlrd. eurų, o per 2020 m. priartėjo prie 5,5 mlrd. eurų per metus. Įmonės pajamos augo nuo 1,5 mln. eurų 2019 m. iki 4,5 mln. eurų 2020 m. 2021-aisiais bendrovė ketina augti 2,5 karto ir pasiekti maždaug 11 mln. eurų metines pajamas.

„Turime ambicingą tikslą – iki 2024 m. išauginti milijardo vertės įmonę. Tai reiškia, kad esame didelio ir greito augimo etape, kuriame vienas svarbiausių prioritetų – rizikų valdymas ir teisinė atitiktis. Dėl to ne tik investuojame į technologinius sprendimus, mokymus, geriausių specialistų prisitraukimą, bet ir stipriname strateginį lygmenį“, – sakė „ConnectPay“ generalinis direktorius Marius Galdikas.

Jo vadovaujama įmonė orientuojasi į klientus, kurie daugiausia savo veiklą vykdo internete. Bendrovė suteikia galimybę verslo klientams atsidaryti IBAN tipo sąskaitą, gauti ir siųsti mokėjimus. Šių metų lapkričio gale „ConnectPay“ taip pat gavo Lietuvos banko leidimą papildyti jos turimą elektroninių pinigų įstaigos licenciją teise teikti dvi papildomas mokėjimo paslaugas – mokėjimo inicijavimo ir sąskaitos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?