Vičiūnų vandenvietės modernizavimui „Kauno vandenys“ išleis 6 mln. eurų

Prie pabaigos artėja vienas svarbiausių miesto savivaldybės įsteigtos UAB „Kauno vandenys“ projektų – Vičiūnų vandenvietės vandens gerinimo įrenginių statyba. Šių metų sausį jau atliekami dalis įrenginių paleidimo-derinimo darbų.

Vičiūnų vandenvietės modernizavimui „Kauno vandenys“ išleis 6 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vičiūnų vandenvietės modernizavimui „Kauno vandenys“ išleis 6 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 4:50 PM

Savivaldybės pranešime pažymima, kad Vičiūnų projektu UAB „Kauno vandenys“ iš esmės sprendžia vandens kokybės užtikrinimo problemą. Vičiūnų vandens gerinimo įrenginių statybos vertė – daugiau kaip 6 mln. eurų. Darbus bendrovė „Kauno vandenys“ finansuoja savo lėšomis.

Šis projektas, įmonės atstovų teigimu, buvo įtrauktas į ilgalaikius bendrovės „Kauno vandenys“ plėtros bei investicijų planus. Juos vykdydama, įmonė sėkmingai įgyvendina geriamojo vandens bei nuotekų tinklų rekonstrukcijos ir plėtros mieste projektus.

Pasak bendrovės eksploatacijos skyriaus specialistų, pradėjus veikti pirmuoju projekto etapu įdiegtiems vandens gerinimo įrenginiams, į juos pateks apie 10 tūkst. m³/d geriamojo vandens. Iš gręžinių vanduo tekės į aeratorių, vėliau bus filtruojamas kvarciniu smėliu ir nutekės į surinkimo sistemą – rezervuarus.

Iš jų siurbliais, per antro kėlimo siurblines bus tiekiamas vartotojams. Specialistų patikinimu, toks procesas palengva leis mažinti vandenyje esančių natūralių gamtos medžiagų – mangano ir geležies – kiekį, todėl tinkluose vanduo taps skaidresnis, ir jo kokybė palaipsniui gerės.

Ilgainiui vandens gerinimo įrenginių naudą pajaus geriamąjį vandenį iš Vičiūnuose esančių septyniolikos vandens gręžinių vartojantys Kauno miesto bei dalies gretimo rajono gyventojai, – Vaišvydavos, Vilijampolės, Lampėdžių, Veršvų, Marvelės, Aleksoto, Fredos, Naujamiesčio, Vičiūnų, Birutės, Žemųjų Šančių, Panemunės, Kazliškių bei Rokų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.