Izraelis visiškai užsidaro – stabdo visus tarptautinius skrydžius Kipras kovą ruošiasi atsiverti

Izraelis dėl naujos atmainos koronavirusų beveik savaitei kone visiškai stabdo tarptautinius skrydžius. Ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras sekmadienį pranešė, kad skrydžių draudimas įsigalioja naktį į antradienį 00 val. 00 min. ir galios iki sekmadienio.

Izraelio vakcinacijos nuo COVID-19 kampanija yra viena efekyviausių pasaulyje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Izraelio vakcinacijos nuo COVID-19 kampanija yra viena efekyviausių pasaulyje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Kurį laiką turistams pasiekti Izraelio nepavyks. <br>IAA nuotr.
 Kurį laiką turistams pasiekti Izraelio nepavyks. <br>IAA nuotr.
B.Netanyahu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
B.Netanyahu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-01-25 09:31

„Mes hermetiškai uždarome oro erdvę, išskyrus kai kurias išimtis“, – sakė premjeras. Tikimasi, kad ši priemonė neleis patekti į šalį mutavusiems virusams.

Išimtys taikomos medicinos priemones ir prekes gabenantiems lėktuvams, taip pat ugniagesių skrydžiams. Sveikatos ekspertų ir Vidaus reikalų ministerijos atstovų institucija atskirais atvejais galės išduoti specialius leidimus skrydžiams „humanitariniais ir asmeniniais tikslais“.

Izraelyje aptikti naujos atmainos koronavirusai, kurie pirmiausiai buvo nustatyti Jungtinėje Karalystėje ir Pietų Afrikoje ir kurie laikomi daug labiau užkrečiami nei ligšiolinės sukėlėjo formos. Sveikatos ministerija, be to, sekmadienį pranešė, kad diagnozuotas infekcijos atvejis, kai COVID-19 sukėlė mutavęs virusas iš Los Andželo (JAV). Pacientas, užsikrėtęs šios formos virusu, infekavo keturis kitus žmones.

Izraelyje šiuo metu galioja trečiasis karantinas. Jis prieš kelias dienas pratęstas iki sausio pabaigos. Kartu šalyje vyksta plataus masto vakcinacijos kampanija. Šeštadienį pradėtas jaunuolių skiepijimas. Nuo vakcinacijos kampanijos pradžios prieš mėnesį, Sveikatos ministerijos duomenimis, pirmąją vakcinos nuo Covid-19 dozę gavo daugiau kaip 2,5 mln. gyventojų iš 9 mln. 900 tūkst. paskiepyti ir antrą kartą.

Atsivers 56-ioms valstybėms

Tuo metu Kipras skelbia, kad nuo kovo atvers oro susisiekimą su 56 valstybėmis ir neįves atvykstantiesiems saviizoliavimosi reikalavimo, jei atvykus jų COVID-19 testo rezultatas bus neigiamas, skelbia leidinys „Cyprus Mail“, remdamasis Turizmo ministerija.

Kipras valstybes skirstys į tris grupes, atsižvelgiant į epidemiologinę padėtį jose. Raudonosios grupės šalių gyventojams atvykimui reikės PGR testo, o atvykus – dar vieno; oranžinės grupės – tik testo atvykus; žaliosios grupės – testų nereikės.

Anot ministerijos, 2021-aisiais Kipras sieks pritraukti kuo daugiau turistų ne tik į paplūdimius, bet ir į istorinius objektus, pasigrožėti gamtos išskirtinumu.

2020-aisiais Kipre lankėsi 631,6 tūkst. turistų – 84,1 proc. mažiau nei užpernai. Turizmo sektoriaus indėlis į salos bendrąjį vidaus produktą sunyko atitinkamai nuo įprastinių 15 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.