Devynerius metus įmonės pinigus sau persivesdavusi buhalterė stos prieš teismą

Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai turto pasisavinimu pareikšti privačios įmonės buhalterei. Įtariama, kad pensininkė pavogė daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Šiuo metu jau yra grąžinta dalis pasisavintų lėšų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šiuo metu jau yra grąžinta dalis pasisavintų lėšų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šiuo metu jau yra grąžinta dalis pasisavintų lėšų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiuo metu jau yra grąžinta dalis pasisavintų lėšų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 10:43 AM, atnaujinta Jan 28, 2021, 11:02 AM

Ikiteisminio tyrimą atlikę Šiaulių apskrities policijos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad Mažeikių rajone veikiančios bendrovės buhalterė sau į asmeninę sąskaitą nuolat pervesdavo įvairias sumas įmonės lėšų.

Moteris naudojosi įmonei priklausančiu PIN kodų generatoriumi – tokiu būdu atlikdavo pavedimus.

Maisto prekių parduotuvę turinčios įmonės vadovei net nekilo įtarimų, kad jos darbuotoja gali taip neatsakingai elgtis. Juolab kad per su pavaldine siejo ir ypač draugiški santykiai. Tad paaiškėjus tiesai, verslininkę ištiko šokas.

Nusikalstimas buvo atskleistas, kai bendrovės direktorė sumanė pradėti naudoti „Smart ID“ paslauga ir prisijungė prie įmonės elektroninės bankininkystės. Peržiūrėjusi sąskaitos išrašus, ji pamatė pasikartojančius pervedimus į buhalterės sąskaitą, nors šiai pavaldinei darbo užmokestį įprastai mokėdavo grynaisiais.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kaltinamoji nuo 2011 metų iki 2020 metų spalio kiekvieną kartą sau į sąskaitą persivesdavo nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų. Tyrimo duomenimis, šiuos „priedus“ buhalterė sau pasiskyrė vos pradėjusi dirbti.

Su įkalčiais įkliuvusi moteris savo kaltę pripažįsta, tačiau negali paaiškinti tokio savo elgesio motyvų. Po skandalo darbo netekusi buhalterė su įmone yra pasirašė susitarimą, kad pasisavintus svetimus pinigus moteris grąžins į bendrovės banko sąskaitą.

Pagal skolos grąžinimo grafiką ji kiekvieną mėnesį turi pervesti po sutartą sumą. Dabar ji jau yra grąžinusi dalį pasisavintų lėšų.

Baudžiamasis kodeksas už patikėto ar jo žinioje buvusio didelės vertės svetimo turto pasisavinimą numato laisvės atėmimo iki dešimties metų bausmę.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.