„Amber Grid“ vadovas: matome aiškią GIPL projekto pabaigos perspektyvą

Vykdant tarptautinės dujų jungties GIPL projektą, Lietuvoje ir Lenkijoje dujotiekį tiesiantys rangovai atliko numatytus darbus šių šalių pasienyje, praneša Lietuvos dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“.

Iki šiol Lietuvoje jau nutiesta ir suvirinta 126 km dujotiekio, o visą projektą užbaigti planuojama iki šių metų pabaigos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki šiol Lietuvoje jau nutiesta ir suvirinta 126 km dujotiekio, o visą projektą užbaigti planuojama iki šių metų pabaigos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2021, 11:27 AM

Suderintų darbų metu tarp Lietuvos ir Lenkijos paklota iš anksto suvirinta GIPL dujotiekio atkarpa, kuri vėliau bus jungiama su abiejose šalyse nutiestomis naujojo dujotiekio dalimis. Šie darbai, anot bendrovės, atlikti žiemos laiku, laikantis aplinkosauginių reikalavimų saugoti nuo pašalinių trikdžių pavasarį perinčių paukščių populiaciją.

„Nedidelės dujotiekio atkarpos nutiesimas per Lietuvos ir Lenkijos sieną, tausojant gamtą, yra dar vienas GIPL projekto pažangą žymintis žingsnis dujotiekių sujungimo link. Atkaklių projektą įgyvendinančių profesionalių specialistų ir partnerių pastangų dėka jau matome aiškią projekto pabaigos perspektyvą“, – pranešime cituojamas „Amber Grid“ vadovas Nemunas Biknius.

Iki šiol Lietuvoje jau nutiesta ir suvirinta 126 km dujotiekio, o visą projektą užbaigti planuojama iki šių metų pabaigos.

„GIPL darbų grafikas labai įtemptas, todėl jie niekados nestoja – tokios prabangos leisti sau tiesiog negalime. Nuolatos vertiname situaciją ir koreguojame projekto darbų grafiką taip, kad kuo greičiau užbaigtume šią Lietuvos energetinei nepriklausomybei svarbią jungtį“, – sako Lietuvos pusėje dirbančios įmonės „Alvora“ generalinis direktorius Tomas Šidlauskas.

Iki 2021 metų pabaigos planuojama užbaigti 165 km ilgio dujotiekių jungtis tarp Lietuvos ir Lenkijos sujungs Baltijos šalių ir Suomijos dujų rinkas su ES sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę