„Litgrid“ valdyba geriausiu kandidatu į vadovo poziciją pripažino Roką Masiulį

Reaguojant į žiniasklaidos skelbiamą informaciją dėl atranką laimėjusio kandidato į „Litgrid“ vadovo pareigas, EPSO-G valdymo bendrovė informuoja, kad įvertinusi kompetenciją ir patirtį „Litgrid“ valdyba geriausiu kandidatu į vadovo poziciją pripažino Roką Masiulį.

R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
Elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“, reaguodamas į viešai skelbiamą informaciją dėl atranką laimėjusio kandidato Roko Masiulio į vadovo pareigas, informuoja, kad bendrovės vadovo atrankos procesas nėra pasibaigęs ir sprendimas nėra priimtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“, reaguodamas į viešai skelbiamą informaciją dėl atranką laimėjusio kandidato Roko Masiulio į vadovo pareigas, informuoja, kad bendrovės vadovo atrankos procesas nėra pasibaigęs ir sprendimas nėra priimtas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2021, 9:32 AM, atnaujinta Feb 3, 2021, 10:22 AM

2020 m. spalio 27 d. prasidėjusioje „Litgrid“ generalinio direktoriaus atrankoje pagal visiems iš anksto žinomas sąlygas ir vienodus kvalifikacinius reikalavimus dalyvavo 15 kandidatų, jos metu pokalbiai vyko su 11 kandidatų.

Pagal gerosios valdysenos praktiką, siekiant maksimalaus skaidrumo atrankos procese, „Litgrid“ valdyba kandidato atrankai pasitelkė EPSO-G atlygio ir skyrimo komitetą, kuriame daugumą sudaro nepriklausomi nariai, ir tarptautinę personalo paieškos ir atrankos agentūrą „MPS Baltic“.

Laikantis skaidrumo nuostatų, EPSO-G atrankų politika, taip pat atrankos proceso aprašas yra skelbiamas viešai ir jų nuosekliai yra laikomasi.

Sprendimą dėl naujojo vadovo skyrimo priims „Litgrid“ valdyba pirmoje vasario mėnesio pusėje po to, kai bus užbaigta kandidato patikra pagal Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos ir Korupcijos prevencijos įstatymų reikalavimus.

Apie valdybos sprendimą dėl vadovo paskyrimo „Litgrid“ informuos nedelsiant, kai tik jis bus priimtas.

„Litgrid“ vykdo svarbius sinchronizacijos su kontinentine Europa projektus, todėl yra siekiama, kad įmonei vadovautų patyręs, reiklus ir tvirtas vertybines nuostatas turintis profesionalus vadybininkas, gebantis sutelkti darbuotojus proaktyviai siekti bendrovės ir Nacionalinėje energetikos nepriklausomybės strategijoje keliamų tikslų.

R. Masiulis yra Vilniaus universitete išsilavinimą įgijęs ekonomistas, tarptautinių santykių ir politikos mokslų magistras. Jis 2014–2019 m. vadovavo Susisiekimo bei Energetikos ministerijoms, nuo 2010 m. ėjo generalinio direktoriaus pareigas „Klaipėdos nafta“ bendrovėje, yra sukaupęs daugiau nei 13 m. auditoriaus patirties verslo konsultacijų ir audito bendrovėse.

Septynerius metus Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorei „Litgrid“ vadovavęs generalinis direktorius Daivis Virbickas spalį paliko įmonę abipusiu sutarimu su bendrovės valdyba, primena ELTA.

Laikinuoju įmonės vadovu paskirtas Vidmantas Grušas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.