Austrija palaiko Vokietijos poziciją dėl „Nord Stream 2“

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas pareiškė, kad jo šalis palaiko Vokietijos poziciją dėl Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“.

Austrija palaiko Vokietijos poziciją dėl „Nord Stream 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Austrija palaiko Vokietijos poziciją dėl „Nord Stream 2“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-06 14:55

„Palankiai vertinu tai, kad Vokietijos vyriausybė ir toliau laikosi savo pozicijos dėl „Nord Stream 2“, – Vokietijos leidiniui „Welt am Sonntag“ pareiškė S.Kurzas.

Anot kanclerio, tai „Europos projektas“.

„Klysta manantieji, kad naujasis dujotiekis yra tik Rusijos interesas“, – sakė jis.

Vokietija tvirtina, kad „Nord Stream 2“ yra jos piliečiams reikalingas ekonominis projektas, kuris turi būti įgyvendintas nepaisant politinių nesutarimų su Rusija.

Kanclerė Angela Merkel penktadienį pareiškė, kad Vokietijos pozicija dėl „Nord Stream 2“ nesikeičia, nepaisant Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimo ir kelių ES diplomatų išsiuntimo iš Rusijos.

Europos Parlamentas sausio 21-ąją priėmė rezoliuciją dėl A.Navalno arešto, kai opozicionierius buvo suimtas vos sugrįžęs iš Vokietijos, kur buvo gydomas dėl pernai rugpjūtį įvykusio apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Europarlamentarai dokumente paragino „ES ir jos valstybes nares kritiškai persvarstyti bendradarbiavimą su Rusija įvairiose užsienio politikos platformose ir tokiuose projektuose kaip „Nord Stream 2“, kurio įgyvendinimą ES turėtų nedelsdama nutraukti“.

„Nord Stream 2“ priklauso Rusijos valstybinei bendrovei „Gazprom“, į jį yra investavusios kelios Europos bendrovės. Dujotiekio statyba buvo sustabdyta 2019 metų gruodį, kai Šveicarijos bendrovės laivai nutraukė darbus dėl JAV sankcijų grėsmės, ir „Gazprom“ buvo priversta bandyti jį užbaigti panaudodama savo turimus resursus.

Baltijos jūros dugnu klojamas „Nord Stream 2“ padvigubintų Vokietijai, Europos didžiausiai ekonomikai, tiekiamų rusiškų dujų apimtis.

Iki šiol nutiesta daugiau kaip 2,3 tūkst. iš 2,46 tūkst. kilometrų, tai yra 94 proc., „Nord Stream 2“ dujotiekio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.