Buvęs susisiekimo ministras R. Masiulis paskirtas „Litgrid“ vadovu

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ valdyba bendrovės generaliniu direktoriumi paskyrė Roką Masiulį.

R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Masiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Masiulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 9, 2021, 10:10 AM, atnaujinta Feb 9, 2021, 10:18 AM

Kaip pranešė bendrovė, jis darbą pradės nuo vasario 22 dienos, kai, laikantis energijos perdavimo ir gamybos veiklų atskyrimo principų, bus užbaigtas jo atsistatydinimo procesas iš „Vilniaus šilumos tinklai“ valdybos nario pareigų.

„Litgrid“ vadovo pareigose R.Masiulis pakeis nuo praėjusių metų spalio 16 dienos laikinai generalinio direktoriaus pareigas einantį Vidmantą Grušą, kuris tęs darbą Perdavimo tinklo departamento direktorius pareigose.

„Litgrid“ generaliniam direktoriui keliame tris svarbiausius tikslus: užtikrinti efektyvų ir savalaikį sinchroniniam darbui su Europos elektros perdavimo tinklais būtinų projektų įgyvendinimą, taip galutinai įtvirtinant šalies energetinį saugumą ir savarankiškumą, ir įgyvendinti visas įmanomas priemones, kurios užkerta kelius nesaugioje Baltarusijos elektrinėje pagamintos elektros patekimui į Lietuvos rinką.

Ne mažiau svarbu ruošti Lietuvos perdavimo tinklo infrastruktūrą naujomis technologijomis grįstų atsinaujinančių energijos šaltinių integracijai, taip kuriant vertę bendrovei ir visam šalies energetikos sektoriui“, – pranešime sako „Litgrid“ valdybos pirmininkas Algirdas Juozaponis.

R.Masiulis yra Vilniaus universitete išsilavinimą įgijęs ekonomistas, tarptautinių santykių ir politikos mokslų magistras. 2014–2019 metais jis vadovavo Susisiekimo bei Energetikos ministerijoms, 2010 metais ėjo generalinio direktoriaus pareigas „Klaipėdos naftoje“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.