Už darbą per pandemiją Vyriausybė pareigūnams, NVO skyrė 4,8 mln. eurų

Ministrų kabinetas skyrė beveik per 4,8 mln. nevyriausybinėms organizacijoms bei policijos pareigūnams už papildomą darbą per pandemiją, kontroliuojant, kaip laikomasi judėjimo ribojimų.

Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių įvesta gruodžio viduryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių įvesta gruodžio viduryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 3:59 PM, atnaujinta Feb 17, 2021, 4:24 PM

Vyriausybė 2,5 mln. eurų iš savo skyrė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai – šios lėšos numatytos iki šių metų pabaigos planuojamoms subsidijoms, jos bus skiriamos nevyriausybinėms organizacijoms, teikiančioms socialines paslaugas COVID-19 pandemijos metu.

Vidaus reikalų ministerijos prašymu, 2,33 mln. eurų skirta kompensuoti sausio mėnesio išlaidas už priemokas už darbą poilsio ir švenčių dienomis, nakties ir viršvalandinį darbą tiems pareigūnams ir kitiems darbuotojams, kurie kontroliavo, kaip laikomasi karantino režimo.

Kaip pranešė VRM, didžioji dalis iš rezervo suplanuotų lėšų, 1,76 mln. eurų skirti Policijos departamentui – pinigai bus paskirstyti beveik 4,4 tūkst. pareigūnų. Valstybės sienos apsaugos tarnybai skirta per 490 tūkst. eurų, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui bus skirta beveik 70 tūkst. eurų, taip pat po kelis tūkstančius Viešojo saugumo, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboms.

Judėjimo kontrolė tarp savivaldybių įvesta gruodžio viduryje, policijai užtikrinti tvarką padėjo pasieniečiai, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, ugniagesiai, šauliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.