Kremlius atmeta JAV kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio

Prieš JAV prezidento Joe Bideno kalbą virtualioje Miuncheno saugumo konferencijoje Rusija atmetė Vašingtono kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio. Amerikiečiai tegu geriau rūpinasi elektros tiekimo užtikrinimu po žiemos audros Teksaso valstijoje, ketvirtadienį Maskvoje sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kremlius atmeta JAV kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kremlius atmeta JAV kritiką dėl „Nord Stream 2“ dujotiekio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2021, 4:19 PM

Rusija jau seniai gina nuo kritikos Vokietijos ir Rusijos dujotiekį. „Šitas projektas neturi visiškai nieko bendra su JAV energijos ištekliais, – sakė D.Peskovas. – Šis projektas susijęs su Europos žemyno energetiniu saugumu“.

JAV prieštarauja dujotiekiui, nes nori užkirsti kelią pernelyg didelei Europos priklausomybei nuo Rusijos energijos teikimo. Projekto šalininkai tuo tarpu jau seniai kaltina amerikiečius norint Europai parduoti tik savo suskystintas dujas.

J.Bidenas penktadienį Miuncheno saugumo konferencijoje pirmą kartą nuo savo kadencijos pradžios sausio 20 dieną tiesiogiai kreipsis į Europos publiką. Be JAV prieš „Nord Stream 2“ projektą yra ir virtinė Rytų Europos šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.