Investicija į kriptovaliutą pasiteisino: „Tesla“ iš bitkoinų jau uždirbo šimtus milijonų

Praėjusią savaitę „Tesla“ paskelbė, kad pakeitė investavimo politiką ir pradėjo investuoti į kriptovaliutą bei auksą. Neseniai elektromobilių gamintoja „Tesla“ nusipirko bitkoinų už 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Investicija į kriptovaliutą pasiteisino: „Tesla“ iš bitkoinų jau uždirbo šimtus milijonų.<br>123rf iliustr.
Investicija į kriptovaliutą pasiteisino: „Tesla“ iš bitkoinų jau uždirbo šimtus milijonų.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2021, 3:51 PM

„2021 m. sausio mėn. atnaujinome savo investavimo politiką, kad suteiktume daugiau lankstumo toliau diversifikuoti ir maksimaliai padidinti grynųjų pinigų grąžą, kurios reikia norint išlaikyti pakankamą veiklos likvidumą.

Vykdydami politiką, kurią patvirtino mūsų direktorių valdybos audito komitetas, dalį tokių pinigų galime investuoti į tam tikrą alternatyvų atsargų turtą, įskaitant skaitmeninį turtą, aukso luitus, aukso biržoje prekiaujamus fondus ir kitą turtą.

Vėliau pagal šią politiką mes investavome iš viso 1,5 mlrd. JAV dolerių į bitkoinus ir kartkartėmis ar ilgą laiką galime įsigyti ir valdyti skaitmeninį turtą.“

„Tesla“ neatskleidė įsigytų bitkoinų skaičiaus ir vidutinės pirkimo kainos, tačiau sausio mėnesį bitkoinų vertė vidutiniškai siekė apie 35 000 JAV dolerių už vienetą. Tai reiškia, kad „Tesla“ gali turėti apie 43 000 bitkoinų.

„Tesla“ jau iš to uždirba milijonus

Nuo praėjusio mėnesio bitkoino kaina išaugo 45 % ir vien 15 % kaina padidėjo po pranešimo, kad „Tesla“ investavo į kriptovaliutą.

Dabar bitkoino vertė yra beveik 52 000 JAV dolerių (straipsnio rašymo metu 2021-02-19 aut. past.). Tai reiškia, kad „Tesla“ bitkoinai dabar gali būti verti net 2,2 mlrd. JAV dolerių, o automobilių gamintojas – jei dabar parduotų turimus bitkoinus – iš šios investicijos uždirbtų daugiau kaip 600 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.