Praėjusių metų pabaigoje laisvų darbo vietų sumažėjo

Praėjusių metų ketvirto ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 15,6 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams – 2,7 tūkst., arba 14,9 proc., mažiau nei trečią ketvirtį pernai ir 1,6 tūkst., arba 9,4 proc., mažiau nei prieš metus, praneša Statistikos departamentas.

fura , vilkikas , krovininis automobilis , vežėjai<br>T.Stasevičiaus nuotr.
fura , vilkikas , krovininis automobilis , vežėjai<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 9:59 AM

Labiausiai – 1,1 tūkst. – laisvų darbo vietų sumažėjo transporto ir saugojimo veiklos įmonėse. Prekybos įmonėse jų buvo 0,6 tūkst. mažiau, statybos – 0,3 tūkst. mažiau nei trečią ketvirtį pernai.

Statistikos departamento duomenimis, laisvų darbo vietų šiek tiek padaugėjo administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse – jų buvo 0,1 tūkst. daugiau nei praėjusių metų trečią ketvirtį.

Ketvirto ketvirčio pabaigoje pernai laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,2 proc. – tai 0,2 proc. punkto mažiau nei trečią praėjusių metų ketvirtį ir 0,1 proc. punkto mažiau nei prieš metus.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis ketvirtą ketvirtį pernai buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (3 proc.), informacijos ir ryšių, finansinės ir draudimo, administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse (po 2,2 proc.).

Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo nekilnojamo turto operacijų, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų (po 0,2 proc.) bei kitos aptarnavimo veiklos įmonėse (0,3 proc.).

Daugiausia laisvų darbo vietų praėjusių metų ketvirtą ketvirtį buvo pramonės – 3,3 tūkst. (21,1 proc. visų laisvų darbo vietų), viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo – 2,5 tūkst. (16,1 proc.), transporto ir saugojimo – 2,2 tūkst. (13,9 proc.), įmonėse.

Pernai šalyje buvo 16,6 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, palyginti su 2019 metais, jų skaičius sumažėjo 1,7 tūkst. (9,5 proc.). Per metus laisvų darbo vietų sumažėjo pramonės – 1,5 tūkst., prekybos – 0,8 tūkst., apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos įmonėse – 0,3 tūkst., o padaugėjo transporto ir saugojimo įmonėse – 1,3 tūkst.

Praėjusiais metais laisvų darbo vietų lygis šalyje sudarė 1,3 proc. – tai 0,1 proc. punkto mažiau nei 2019 metais. Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo – 3,2 proc., transporto ir saugojimo – 2,2 proc., finansinės ir draudimo, informacijos ir ryšių veiklos įmonėse – po 2,1 proc.

Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo nekilnojamo turto operacijų (0,2 proc.), apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų bei kitos aptarnavimo veiklos įmonėse (po 0,3 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?