„Daumantai LT“ gamyboje planuoja naudoti tik atsinaujinančius energijos šaltinius

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintojas „Daumantai LT“ nuo praėjusių metų rudens ketvirtadalį gamybai reikalingos elektros energijos pasigamina naudodami saulės baterijas.

Per artimiausius metus bendrovė planuoja visiškai pereiti prie atsinaujinančių energijos išteklių pritaikymo gamyboje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Per artimiausius metus bendrovė planuoja visiškai pereiti prie atsinaujinančių energijos išteklių pritaikymo gamyboje.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Bendrovės „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Bendrovės „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Saulius Grinkevičius su žmona Aldona.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Saulius Grinkevičius su žmona Aldona.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 11:14 AM, atnaujinta Mar 17, 2021, 11:15 AM

Per artimiausius metus bendrovė planuoja visiškai pereiti prie atsinaujinančių energijos išteklių pritaikymo gamyboje.

„Sprendimas patiems pasigaminti dalį elektros energijos padės per metus sumažinti į aplinką išmetamų CO2 dujų kiekį net 320 tonų, kas prilygsta 15 sunkvežimių arba 2160 išsaugotų medžių.

Tvarumu pagrįstais sprendimais, kuriais vadovaujasi ir didžiosios pasaulio įmonės, norime kurti švaresnę aplinką ir prisidėti prie klimato kaitos stabdymo“, – aiškina bendrovės direktorius Saulius Grinkevičius.

Bendrovė į tvarių energetinių išteklių gamybos projektą investavo 340 tūkst. eurų. Tai padeda šiuo metu patenkinti 25 proc. bendro bendrovės elektros poreikio.

Pasak įmonės vadovo, saulės energijos sistemų įdiegimas ateityje atsipirks ne tik aplinkos tausojimu, bet ir padės sumažinti gamybos kaštus.

Skaičiuojama, kad elektros gamybai pasitelkus saulės baterijas, bendrovė kasmet sutaupys apie 60 tūkst. eurų, tad įdiegtos technologijos turėtų atsipirkti per mažiau nei 6 metus.

Anot S.Grinkevičiaus, pilnas atsinaujinančių energijos šaltinių pritaikymas gamyboje bendrovei gali kainuoti daugiau nei milijoną eurų, todėl procesas bus įgyvendinamas etapais per artimiausius 5–7 metus.

Pirmasis etapas, kuriame šiuo metu yra bendrovė, leis patikrinti, kaip tiksliai sprendimai atsispindės praktikoje ir kaip pavyks išpildyti užsibrėžtus tikslus.

Elektros energijos gamybai bendrovė pasitelkė dvipusius fotovoltinius modulius. Pritaikant šią technologiją, surenkama ne tik tiesioginė saulės šviesa, bet ir jos atspindžiai nuo žemės. Per metus tokiu būdu planuojama pasigaminti 526 tūkst. kWh elektros energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.