Neskuba atsinaujinti katilinių – pinigų prašyti dar galės vos porą savaičių

Liko dvi savaitės įmonėms teikti paraiškas oro taršos mažinimo įrenginiams diegti. Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) ragina įmones suskubti įmones teikti paraiškas oro taršos mažinimo įrenginiams diegti, antraip nepanaudotos lėšos gali būti perskirstomos kitiems projektams.

Nuo 2025 metų griežtės išmetamų į orą teršalų normos kurą deginančioms įmonėms.<br>LR asociatyvi nuotr.
Nuo 2025 metų griežtės išmetamų į orą teršalų normos kurą deginančioms įmonėms.<br>LR asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2021, 5:13 PM

Aplinkos ministerija subsidijoms yra skyrusi 2,5 mln. eurų, kurie būtų skirsti oro taršos mažinimo įrenginių ir technologijų diegimo projektams finansuoti 1–50 megavatų (MW) katilinėse. Paraiškas pagal šią finansavimo kryptį įmonės gali teikti iki šių metų kovo 31 dienos. Tai pakartotinis kvietimas teikti paraiškas.

„Jeigu iki šių metų kovo 31 dienos APVA negaus pakankamai paraiškų pagal šią finansavimo kryptį, bus manoma, kad įmonės direktyvinius reikalavimus numato pasiekti savo nuosavomis lėšomis ir, tikėtina, kad nepanaudotos lėšos balandį bus perskirstytos kitų finansavimo krypčių projektams finansuoti“, – nurodo agentūra.

Maksimali subsidijos suma vienam pareiškėjui yra 200 tūkst. eurų, tačiau subsidijos dydis projektui negali viršyti 70 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.

Nuo 2025 metų griežtės išmetamų į orą teršalų normos kurą deginančioms įmonėms.

Po 4 metų įmonės turės užtikrinti, kad kurą deginantys įrenginiai, kurių vardinė šiluminė galia didesnė kaip 5 MW, bet mažesnė kaip 50 MW, būtų draugiški aplinkai. Nuo 2030 metų įmonės turės pasirūpinti ir įrenginiais, kurių galia 1 MW ar didesnė, bet ne didesnė kaip 5 MW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?