„Bankera“ pristatė momentinius mokėjimus

Lietuvių įkurto fintech „Bankera“ klientai jau gali atlikti momentinius mokėjimus eurais į kitus Lietuvos ar užsienio bankus bei finansų įstaigas, kurios yra prisijungusios prie momentinių mokėjimų sistemos „SEPA Instant“.

„Bankera“ platformoje atlikti momentiniai mokėjimai gavėjų sąskaitas pasieks vos per kelias akimirkas.
„Bankera“ platformoje atlikti momentiniai mokėjimai gavėjų sąskaitas pasieks vos per kelias akimirkas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-19 12:24

„Bankera“ platformoje atlikti momentiniai mokėjimai gavėjų sąskaitas pasieks vos per kelias akimirkas, o momentinius mokėjimus bus galima atlikti bet kuriuo metu kiekvieną dieną, net ir per šventes.

„Tapdami momentinių mokėjimų sistemos „SEPA Instant“ nariais, klientams galime pasiūlyti dar greitesnes mokėjimų paslaugas. Nei privatiems, nei verslo klientams papildomai už momentinius mokėjimus mokėti nereikės. Tad fiziniai „Bankera“ klientai momentinius mokėjimus galės atlikti visiškai nemokamai, o verslo klientai – vos už 0,1 euro, pagal standartinį paslaugų planą“, – sako „Bankera“ bendraįkūrėjas Vytautas Karalevičius.

Anot jo, momentiniai mokėjimai ypač aktualūs Europos rinkoje veikiančiam verslui. Įmonėms jie atveria galimybę vos per kelias sekundes bet kurią dieną ir bet kuriuo paros metu pervesti pinigus, operatyviai atsiskaitant su tiekėjais ar verslo partneriais.

Privačių asmenų ir verslo atlikti momentiniai mokėjimai eurais vykdomi per Europos mokėjimų tarybos valdomą „SEPA Instant“ sistemą, leidžiančią akimirksiu atlikti tarpbankinius pervedimus, siekiančius net iki 100 000 eurų.

„Bankera“ privačius ir verslo klientus aptarnauja Lietuvos banko išduotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją turinti fintech įmonė „Pervesk“, kuri nuo 2021 m. vasario 2 dienos yra patvirtinta momentinių mokėjimų sistemos „SEPA Instant“ narė.

2020 m. gruodžio mėn. įmonei „Pervesk“ buvo suteiktas ir pagrindinės mokėjimų kortelių tinklo „Visa“ narės statusas.

Fintech „Bankera“ įkūrė trys lietuviai: Justas Dobiliauskas, Mantas Mockevičius ir Vytautas Karalevičius.

2020 metais „Bankera“ sukurtas smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo sprendimas buvo pripažintas geriausiu Europos Komisijos inicijuotame hakatone, o tais pačiais metais vykusiame „Fintech Week Lietuva“ renginyje „Bankera“ pripažinta geriausią fintech sprendimą verslui sukūrusia įmone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.