Dar viena Indijos vaistų gamintoja įsipareigojo pagaminti 200 mln. „Sputnik V“ dozių

Rusijos fondas, prisidėjęs prie vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ sukūrimo, pirmadienį paskelbė pasirašęs susitarimą su Indijos vaistų gamintoja „Virchow Group“ dėl 200 mln. šio skiepo dozių pagaminimo.

Rusijos fondas, prisidėjęs prie vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ sukūrimo, pirmadienį paskelbė pasirašęs susitarimą su Indijos vaistų gamintoja „Virchow Group“ dėl 200 mln. šio skiepo dozių pagaminimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos fondas, prisidėjęs prie vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ sukūrimo, pirmadienį paskelbė pasirašęs susitarimą su Indijos vaistų gamintoja „Virchow Group“ dėl 200 mln. šio skiepo dozių pagaminimo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 2:07 PM, atnaujinta Mar 22, 2021, 2:12 PM

Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RDIF) pareiškime nurodė pasirašęs susitarimą su „Virchow Group“ dėl iki 200 mln. rusiškos dviejų dozių vakcinos „Sputnik V“ dozių pagaminimo Indijoje kasmet.

Tikimasi, kad „Virchow Group“ padalinys „Virchow Biotech“ pradės didelio masto vakcinos gamybą pirmoje šių metų pusėje.

RDIF vadovas Kirilas Dmitrijevas sakė, kad susitarimas yra „svarbus žingsnis siekiant palengvinti didelio masto „Sputnik V“ gamybą“ Indijoje ir jos tiekimą partneriams visame pasaulyje.

Praėjusią savaitę RDIF paskelbė sudaręs susitarimą dėl mažiausiai 200 mln. „Sputnik V“ dozių gamybos su kita Indijos vaistų gamintoja – „Stelis Biopharma“.

RDIF nurodė, kad 54 šalys leido naudoti „Sputnik V“, pavadintą pagal sovietų laikų dirbtinį Žemės palydovą.

Maskva šią vakciną įregistravo rugpjūtį, dar neatlikusi didelio masto klinikinių bandymų, tačiau svarbus medicinos žurnalas „The Lancet“ vėliau paskelbė, kad „Sputnik V“ yra saugi, o jos veiksmingumas viršija 90 procentų.

Kai kurios Vakarų šalys nepatikliai vertina „Sputnik V“ ir nuogąstauja, kad Kremlius naudosis ja kaip „švelniosios“ galios įrankiu savo interesams tenkinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.