JAV Federalinių rezervų sistemos vadovas: bitkoinas keičia veikiau auksą nei dolerį

Bitkoinui trūksta esminių elementų tapti naudinga valiuta, o jis rinkoje keičia veikiau auksą nei JAV dolerį, pareiškė JAV Federalinių rezervų sistemos (šalies centrinio banko) vadovas Jerome'as Powellas.

Pasak J.Powello, FRS kažkada gali sukurti skaitmeninį dolerį, tačiau ne anksčiau kaip po kruopščios analizės ir JAV visuomenės bei vyriausybės pritarimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pasak J.Powello, FRS kažkada gali sukurti skaitmeninį dolerį, tačiau ne anksčiau kaip po kruopščios analizės ir JAV visuomenės bei vyriausybės pritarimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-23 10:43

Kriptovaliutos labai nestabilios. Pavyzdys – bitkoinas. Todėl nėra labai tinkamos kaip taupymo priemonė. Jos niekuo neparemtos. Tai labiau panašu į spekuliacijas. Iš esmės – jos aukso, o ne dolerio pakaitalas“, – kalbėjo jis per internetinį seminarą, organizuotą Tarptautinių atsiskaitymų banko (BIS).

Tuo tarpu steblkoinus (kriptovaliutas, kurių kursas siejamas su tradicinėmis valiutomis ar aktyvais) J.Powellas pavadino pagerintomis įprastinių kriptovaliutų versijomis.

„Steblkoinai gali vaidinti svarbų vaidmenį, tinkamai reguliuojant, tačiau šis vaidmuo nebus esminis formuojant naujos pasaulinės pinigų sistemos pamatus“, – sakė jis.

Pasak J.Powello, FRS kažkada gali sukurti skaitmeninį dolerį, tačiau ne anksčiau kaip po kruopščios analizės ir JAV visuomenės bei vyriausybės pritarimo.

„Kadangi JAV doleris yra pagrindinė pasaulyje rezervinė valiuta, mums nereikia skubėti su šiuo projektu, nereikia būti pirmiems“, – pabrėžė FRS vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.