Sueco kanalą užblokavusį laivą pavyko šiek tiek pajudinti

Sueco kanale įstrigęs ir laivybą vienu svarbiausių pasaulyje vandens kelių užblokavęs konteinerinis laivas „Ever Given“ naktį į šeštadienį pirmąkart pajudėjo, pranešė Izraelio dienraštis „The Jerusalem Post“, remdamasis šaltiniais Egipte.

Siekiant išjudinti skersai kanalo įstrigusį 400 metrų ilgio laivą buvo iškasta daugiau kaip 20 tūkst. tonų grunto.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Siekiant išjudinti skersai kanalo įstrigusį 400 metrų ilgio laivą buvo iškasta daugiau kaip 20 tūkst. tonų grunto.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-27 09:37

Kaip pranešama, siekiant išjudinti antradienį skersai kanalo įstrigusį 400 metrų ilgio laivą buvo iškasta daugiau kaip 20 tūkst. tonų grunto.

Pastangos atkurti laivo plūdrumą bus tęsiamos šeštadienį.

Su Panamos vėliava plaukiojantis laivas „Ever Given“ pasisuko skersas ir įstrigo antradienį apie 7 val. 40 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, įplaukęs į Sueco kanalą iš Raudonosios jūros. Kaip pranešama, laivas galėjo nukrypti nuo kurso pučiant smarkiam vėjui. Laivo savininkė Japonijos bendrovė „Shoei Kisen Kaisha“ nurodė, kad incidentas taip pat galėjo įvykti dėl laivo elektros sistemų gedimo.

Daugiau kaip 20 tūkst. konteinerių ir 9,6 mlrd. JAV dolerių (8,14 mlrd. eurų) vertės prekių gabenantis laivas plaukė iš Kinijos į Roterdamo uostą Nyderlanduose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.