Restoranai ir barai prašo leisti dirbti – yra galinčių atsidaryti kad ir nuo šiandien

Dėl pandemijos suvaldymo toliau tvyrant neapibrėžtumui, uždarytų barų, restoranų ir kavinių atstovai sako, kad laikantis saugumo reikalavimų dalis sektoriaus galėtų atsidaryti jau dabar, rašo portalas 15min.lt.

Vilniaus miesto savivaldybei svarstant apie lauko kavinių atsidarymą vasarą, tai sektoriui reikštų mažiausiai du papildomus mėnesius laukimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybei svarstant apie lauko kavinių atsidarymą vasarą, tai sektoriui reikštų mažiausiai du papildomus mėnesius laukimo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 8:10 AM, atnaujinta Apr 2, 2021, 8:11 AM

„Po pirmo karantino buvo daug apribojimų, prieš jį buvo daug apribojimų ir laikydamiesi jų mes galėjome sėkmingai dirbti. Nebuvo nė vieno patvirtinto židinio. Galėtume laikantis atstumų ir kitų saugumo priemonių dirbti kad ir nuo šiandien“, – sakė Lietuvos barų ir kavinių asociacijos vadovas Raimondas Pranka.

Pasak portalo, Vilniaus miesto savivaldybei svarstant apie lauko kavinių atsidarymą vasarą, tai sektoriui reikštų mažiausiai du papildomus mėnesius laukimo. Maitinimo įstaigų, dabar gaminančių maistą nebent išsinešimui, atstovai mano, kad tiek laukti nebūtina.

R.Pranka sakė, jog asociacija derėsis dėl priimtinų sąlygų, kad kavinės ir barai galėtų atsidaryti anksčiau. Pasak jo, tų barų, kurie visiškai uždaryti, skolos tik auga, o joms didėjant gali būti ir bankrotų.

Naujienų agentūra BNS skelbė, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba rengia pagalbos restoranams ir kavinėms planą: tam bus skiriama beveik 1,2 mln. eurų.

Keliems punktams – finansinei paramai nerenkant rinkliavos už lauko terasas bei kompensuojant savivaldybės patalpų nuomos mokestį – trečiadienį pritarė miesto taryba, pranešė savivaldybė.

Be finansinių priemonių taip pat planuojama, kaip ir pernai, lauko kavinėms atiduoti miesto viešąsias erdves. Svarstoma, kurias senamiesčio gatveles šią vasarą uždaryti ir paskirti pėstiesiems bei lauko kavinėms.

Visuotinis antrasis karantinas Lietuvoje įvestas pernai lapkričio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.