Konkurencijos taryba iš naujo spręs dėl baudų „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“ individualizavimo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Konkurencijos tarybos apeliacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo institucijai grąžintas spręsti klausimas dėl individualių baudų apskaičiavimo ir skyrimo bendrovėms „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“.

Konkurencijos taryba iš naujo spręs dėl baudų „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“ individualizavimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Konkurencijos taryba iš naujo spręs dėl baudų „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“ individualizavimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Konkurencijos taryba iš naujo spręs dėl baudų „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“ individualizavimo.<br>T.Bauro nuotr.
Konkurencijos taryba iš naujo spręs dėl baudų „Jadrana“ ir „Pasvalio melioracija“ individualizavimo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-08 10:53

LVAT nusprendė, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas pagrįstai panaikino Konkurencijos tarybos nutarimo dalį dėl solidariai skirtos 399,2 tūkst. eurų baudos minėtoms kartelį sudariusioms bendrovėms ir grąžino institucijai spręsti klausimą dėl individualios atsakomybės skyrimo.

Konkurencijos taryba 2019 metų birželį skelbė, kad bendrovės „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios, susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajono savivaldybių 2012–2017 metais organizuotuose 25 viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti.

Taip įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

Praėjusių metų lapkritį LVAT atmetė bendrovės „Panevėžio melioracija“ apeliacinį skundą ir nesumažino Konkurencijos tarybos skirtos 209,8 tūkst. eurų baudos. Galutinio teismo sprendimo dar laukiama dėl „Biržų rangai“ skirtos 368,9 tūkst. eurų baudos pagrįstumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.