Kinija skyrė „Alibaba“ 2,33 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojama padėtimi

Kinijos rinkos priežiūros institucija skyrė elektroninės prekybos milžinei „Alibaba“ 18,2 mlrd. juanių (2,33 mlrd. eurų) už praktiką, pripažinta piktnaudžiavimu šios bendrovės dominuojama padėtimi rinkoje, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Kinija skyrė „Alibaba“ 2,33 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojama padėtimi.<br>T.Bauro nuotr.
Kinija skyrė „Alibaba“ 2,33 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojama padėtimi.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 9:34 AM

Naujienų agentūra „Xinhua“ nurodė, kad Valstybinė rinkos reguliavimo administracija šią baudą paskyrė užbaigusi gruodį pradėtą tyrimą dėl „Alibaba“ veiksmų.

Tyrėjų taikiklyje atsidūrė skundai, kad „Alibaba“ reikalauja prekiautojų, norinčių pardavinėti savo prekes šios bendrovės populiariose platformose, nesinaudoti jos varžovių elektroninėmis parduotuvėmis.

Baudos dydis buvo nustatytas, priežiūros pareigūnams nusprendus, kad „Alibaba“ turi sumokėti 4 proc. nuo savo pardavimų apyvartos 2019 metais –455,7 mlrd. juanių (58,44 mlrd. eurų), rašo „Xinhua“.

„Alibaba“ ir kitos pirmaujančios Kinijos technologijų bendrovės patiria spaudimą, didėjant susirūpinimui dėl jų įtakos Kinijoje, kur daugybė vartotojų naudoja pagrindines platformas bendrauti, apsipirkti, sąskaitoms apmokėti, išsikviesti taksi, paimti paskolą ir įvairiems kitiems kasdieniams reikalams.

Ypatingo priežiūros tarnybų dėmesio „Alibaba“ sulaukė nuo pernai spalio, kai vienas iš šios bendrovės įkūrėjų Jackas Ma sukritikavo institucijas, jog jos yra atsilikusios nuo šiuolaikinės realybės, kai buvo išreikštas susirūpinimas dėl „Alibaba“ finansinio sparno „Ant Group“ pastangų įsigalėti skolinimo, turto valdymo ir draudimo sektoriuje.

Kinija stengiasi suvaldyti didėjantį gyventojų įsiskolinimą ir bendrovių chaotišką skolinimo politiką, o šios srities naujokės „Ant“ didėjanti įtaka ir J.Ma išsakyta reta vieša kritika vyriausybei laikoma iššūkiu valstybės dominuojamam finansų sektoriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.