Transporto inovacijų asociacija turi naują direktorę: ja tapo Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė

Šią savaitę Transporto inovacijų asociacijos (TIA) direktorės pareigas pradėjo eiti Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė, kuri bus atsakinga už spartesnį skaitmenizavimo procesų diegimą Lietuvos transporto ir logistikos srityse bei atstovaus asociacijai tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos (ES) institucijose.

Transporto inovacijų asociacijos direktorė Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė.
Transporto inovacijų asociacijos direktorė Rugilė Andziukevičiūtė-Buzė.
Transporto inovacijų asociacijos iniciatorių ir valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius.
Transporto inovacijų asociacijos iniciatorių ir valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-14 15:44

„Transporto ir logistikos sektorius sukuria beveik 13 proc. šalies BVP, tačiau jis yra vienas labiausiai biurokratinėmis procedūromis apkrautų ir mažiausiai skaitmenizuotų sektorių. Tuo tarpu pasaulyje jau skaičiuojama didžiulė nauda, kurią valstybėms gali suteikti logistikos ir transporto sričių skaitmenizavimas, diegiant blokų grandinės (angl. „blockchain“), dirbtinio intelekto ir kitas technologijas. Todėl matau daug potencialo gerinant ir greitinant Lietuvos tarptautinės prekybos etapų skaitmenizavimo procesus ir Lietuvai tampant Europos lydere, diegiant pažangiausius technologinius sprendimus. Lietuva turi puikias galimybes tapti žymiai aktyvesne tarptautinės prekybos ekosistemos dalyve, todėl man prasminga prisidėti prie šio tikslo“, – sako Transporto inovacijų asociacijos direktorė R.Andziukevičiūtė-Buzė.

R.Andziukevičiūtė-Buzė buvo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio patarėja ir kuravo regioninės bei socialinės politikos klausimus.

Prieš tai ji yra dirbusi ekonomikos viceministre ir buvo atsakinga už startuolių politikos formavimą bei eksporto skatinimą.

Dirbdama viešojoje įstaigoje „Investuok Lietuvoje“, ji įgijo daug patirties pritraukiant užsienio investuotojus į Lietuvą, o eidama projektų koordinatorės pareigas Jungtinės Karalystės aplinkosaugos, maisto ir žemės ūkio ministerijoje įgavo tarptautinio bendradarbiavimo patirties.

Transporto inovacijų asociacijos direktorės pareigas pradėjusi eiti R.Andziukevičiūtė-Buzė Londono ekonomikos mokykloje įgijo magistro laipsnį, o Vilniaus tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute baigė politikos mokslų bakalauro studijas.

„Labai džiaugiuosi, kad prie mūsų Asociacijos prisijungė R.Andziukevičiūtė-Buzė, turinti neįkainojamos patirties, kompetencijų ir įgūdžių, kurie, tikiu, padės pasiekti visus mūsų Asociacijos iškeltus tikslus, sustiprins Asociacijos svorį bendradarbiaujant tiek su valstybinėmis Lietuvos, tiek su ES institucijomis bei paskatins spartesnį logistikos ir transporto sričių skaitmenizavimą Lietuvoje. Be to, tikiu, kad ji efektyviai atstovaus mūsų Asociacijos narių nuomonei formuojant transporto srities skaitmenizacijos politiką Lietuvoje ir diegiant eFTI reglamento reikalavimus“, – sako vienas iš Transporto inovacijų asociacijos iniciatorių ir valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius.

Praėjusių metų birželio mėnesį įkurta Transporto inovacijų asociacija siekia lyderystės transporto ir logistikos inovacijų ir skaitmenizacijos srityse, vystant sektoriaus konkurencingumą Lietuvos bei tarptautiniu mastu.

Kartu su partneriais Transporto inovacijų asociacija inicijavo Skaitmeninio transporto analitinio centro (think tank) sukūrimą, kuris teikia valstybės institucijoms siūlymus dėl transporto ir logistikos skaitmeninimo projektų, palengvinsiančių krovinių vežėjų ir keleivių judumą bei leisiančių vystytis aukštesnės pridėtinės vertės logistikos ir transporto verslo modeliams.

Asociacija taip pat yra tarptautinio eCMR kūrimo ir prototipo vystymo projekto dalyvė, organizuoja švietėjiškus renginius.

Asociacija kartu su partneriais 2020 m. surengė vieną didžiausių ir svarbiausių Baltijos šalyse transporto ir logistikos renginių – Tarptautinį transporto inovacijų forumą, kuriame savo įžvalgomis dalijosi 25 pranešėjai iš įvairių pasaulio šalių ir kuris pritraukė daugiau nei 1000 žiūrovų.

Asociacija taip pat inicijavo ir remia televizinę diskusijų laidą apie transporto sektoriaus skaitmenizavimą, inovacijas ir startuolius „Inovacijų DNR“, kuri rodoma kiekvieną šeštadienį, 11 val. 30 min., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Daugiau informacijos apie Asociacijos veiklą galite sužinoti apsilankę svetainėje www.tiasoc.eu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?