I. Šimonytė atsikirto G. Nausėdai: nežinau, su kuo kalbėjo prezidentas, bet EK priekaištų dėl Gaivinimo plano neturi

Reaguodama į prezidento kritiką dėl Ekonomikos gaivinimo plano, teigiant, kad jis rengiamas nesitariant su socialiniais partneriais, o europinės institucijos jį vertina gana prastai, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad, jos žiniomis, Europos Komisija (EK) priekaištų Vyriausybės parengtam planui neturi. Ji priduria, kad tokią kritiką galėjo lemti nuvilti lūkesčiai nusprendus nevykdyti kai kurių praėjusios Vyriausybės prisiimtų įsipareigojimų.

 G.Nausėda ir I.Šimonytė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 G.Nausėda ir I.Šimonytė.<br> Lrytas.lt fotomontažas
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2021, 12:55 PM, atnaujinta Apr 16, 2021, 1:41 PM

„Nežinau, su kuo kalbėjo prezidentas europinėse institucijose, neturiu supratimo. Aš pati esu kalbėjusi su EK viceprezidente Margrethe Vestager, su ja yra kalbėjusi ir finansų ministrė, vyksta darbinės diskusijos.

Kiek man žinoma iš Komisijos reakcijų dėl reformų, kurios yra planuojamos finansuoti šiomis lėšomis, Komisija mums priekaištų neturi“, – žurnalistams penktadienį teigė ji.

Ministrė pirmininkė pažymėjo, kad nusivylimas parengtu planu galėjo kilti dėl praėjusios kadencijos Vyriausybės sukeltų nepagrįstų lūkesčių.

„Čia turbūt yra keletas svarbių momentų. Žinau ir girdžiu, kad yra truputėlį galbūt nuviltų lūkesčių dėl to, kad praėjusios kadencijos metu buvo tam tikrų įsipareigojimų, kad kažkokie projektai tikrai bus finansuojami šiomis lėšomis. Tokių garantijų duoti nelabai kas galėjo, nes visą planą reikės suderinti su EK ir gauti Europos finansų ministrų palaiminimą“, – tikino jis.

I.Šimonytė pabrėžė, kad Ekonomikos gaivinimo plano lėšas planuojama skirti Vyriausybės programai įgyvendinti.

„Mūsų Vyriausybė nuo pat pradžių pasakė, kad tai nėra kažkoks atskiras fondas kažką gaivinti. Tai yra fondas, kuris skirtas įgyvendinti Vyriausybės programą, joje numatytas priemones, kurios savo ruožtu eliminuotų mums daugybę metų EK žeriamus priekaištus dėl švietimo, sveikatos apsaugos, socialinės atskirties, taip pat įgyvendintų reikalavimus, kurie yra išankstiniai, dėl žaliosios ir skaitmeninės transformacijos“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.