Penkerių metų pauzė baigėsi, rusai vėl galės skristi ir poilsiauti Egipte

Rusijos valdžia, šalies gyventojams faktiškai uždariusi Turkijos kurortus, ketina po daugiau nei penkerių metų pertraukos atverti jiems galimybes pailsėti Egipte.

Mažiausiai dvi aviakompanijos norėtų atidaryti oro linijas iš Maskvos į Egipto kurortus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Mažiausiai dvi aviakompanijos norėtų atidaryti oro linijas iš Maskvos į Egipto kurortus.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 2:38 PM

„Analizuojami sprendimai dėl oro susisiekimo atnaujinimo vienu metu su Hurgada ir Šarm El Šeichu gegužės antroje dekadoje. Svarstomos užsakomųjų skrydžių galimybės, vyksta „išankstiniai pirkimai“ su kelionių organizatoriais“, – agentūrai „Interfax“ anonimiškai sakė vienos Rusijos aviakompanijos atstovas.

Kitas šaltinis iš turizmo organizatorių patvirtino, kad apribojus skrydžius į Turkiją, žvilgsniai nukrypo į Egipto kurortus.

„Mažiausiai dvi aviakompanijos norėtų atidaryti oro linijas iš Maskvos į Egipto kurortus“, – sakė jis.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Michailas Bogdanovas antradienį pareiškė, kad artimiausiu metu bus paskelbta apie užsakomųjų skrydžių į Egiptą atnaujinimą.

Jis pabrėžė, kad per Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo vizitą į Egiptą „pavyko pasiekti preliminarų susitarimą šiuo klausimu“.

Anksčiau S. Lavrovas teigė, kad Rusija yra suinteresuota atkurti oro susisiekimą su Egipto kurortais, ir neatmetė galimybės, jog tai gali įvykti artimiausiu metu.

Rusija oro susisiekimą su Egipto kurortais prie Raudonosios jūros nutraukė 2015-ųjų lapkritį, netrukus po to, kai virš Sinajaus pusiasalio buvo susprogdintas Rusijos keleivinis lėktuvas, namo skraidinęs turistus iš Šarm el Šeicho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.