Paramos fondo vadovė Rita Kavaliauskienė: kiekvienas pasveikęs vaikas – didelė pergalė

Integruotų verslo paslaugų grupei „Lewben“ priklausančio Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių vaikų problemas, rinkti lėšas ir padėti mažiesiems pasveikti.

Juo­zo Ka­va­liaus­ko at­mi­ni­mo pa­ra­mos fon­do va­do­vė Ri­ta Ka­va­liaus­kie­nė.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Juo­zo Ka­va­liaus­ko at­mi­ni­mo pa­ra­mos fon­do va­do­vė Ri­ta Ka­va­liaus­kie­nė.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 9:00 AM, atnaujinta Apr 30, 2021, 12:25 PM

Šis paramos ir labdaros veiklą vykdantis fondas buvo įsteigtas 2019 m. rugsėjo 25 d., praėjus metams po „Lewben“ įkūrėjo Viliaus Kavaliausko brolio Juozo mirties. Apie visa tai pasakoja Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo vadovė Rita Kavaliauskienė.

Onkologine liga sirgęs Juozas buvo ne tik mūsų šeimos narys. „Lewben“ grupėje daugeliui jis buvo ir bendradarbis, ir draugas. Įkurtas fondas ne tik padėjo įprasminti brangaus žmogaus atminimą, bet ir tapo realia pagalba sergantiems vaikams, kad jie ir jų šeimos galėtų džiaugtis gyvenimu.

Kadangi fondas veiklą pradėjo neseniai, esame naujokai, tad pasirinkome finansinę pagalbą teikti ne fiziniams asmenims, o paramos fondams, dirbantiems su onkologinėmis ligomis sergančiais vaikais. Esame susipažinę su šių fondų veikla, be to, ir Rimantą Kaukėną, ir Eglę Mėlinauskienę iš Mamų unijos seniai pažįstu asmeniškai – jie žino, ką daro, jų veikla tikrai prasminga.

Per savo gyvavimo laikotarpį fondas jau prisidėjo prie įvairių paramos projektų, padėjo konkretiems vaikams.

Ypač svarbu, kad net COVID-19 sukeltomis aplinkybėmis pavyko reaguoti greitai ir pagelbėti patiems jautriausiems ir pažeidžiamiausiems: nupirkta apsauginių priemonių Nacionaliniam vėžio institutui, Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos Onkologiniam skyriui bei Suaugusiųjų onkologiniam skyriui, VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriui, Senjorų socialinės globos namams bei Mamų unijos šeimos namams. Taip pat nemažai priemonių iškeliavo į įvairiausius Lietuvos kampelius, tiesiai į sunkiai sergančių vaikų namus.

Kiekviena įmonė pati renkasi, kiek prisidėti prie socialiai atsakingos veiklos ir padėti socialiai jautrioms visuomenės grupėms. Mes matome, kad onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms labai svarbi ir nedidelė parama. Mūsų fondo misija paprasta – norime surinktas lėšas skirti būtent šiems vaikams. Tai – skaudi tema, juo labiau kad negalintiems sau padėti mažiesiems pinigų ar dėmesio niekada nebus per daug.

Neseniai mūsų paramos fondas minėjo metų veiklos sukaktį. Šį etapą pažymėjome dviem reikšmingais įvykiais. Praėjusių metų pabaigoje savo veiklą sustiprinome ilgalaike partneryste – prie fondo iniciatyvos prijungė UAB Baltijos ir Amerikos terapijos ir chirurgijos klinika. Buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis dėl finansinės paramos, taip pat gauta apsaugos priemonių – 15 000 respiratorių, 20 000 vienkartinių kaukių ir 1800 akinių.

Dalis gautų priemonių nukeliavo Rimanto Kaukėno paramos grupei – buvo suruošti ir išsiųsti rinkiniai 51-ai šeimai, o suteikta pagalba viršijo 9 tūkst. eurų.

Kita dalis pasiekė Mamų uniją – iš čia apsaugos priemonės iškeliavo fondo globojamoms šeimoms, taip pat buvo skirtos Mamų unijos šeimos namuose gyvenantiems vaikams ir jų artimiesiems.

Kitas svarbus įvykis – pagalba VUL Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriui įsigyjant mobilųjį echoskopą, sukuriantį premium lygio echoskopinius vaizdus ir leidžiantį medikams greitai ir efektyviai nustatyti diagnozę. 

Rimanto Kaukėno paramos grupė aktyviai sprendė šį klausimą ir kartu su kitais fondais bei rėmėjais, paaukojusiais net 99 800 eurų, padovanojo echoskopą ligoninei. Džiaugiamės, kad mūsų fondas suteikė reikšmingą finansinę paramą šiai įrangai įsigyti ir jau vasarį echoskopas pasiekė ligoninę.

Skaičiuojame antrus mūsų paramos fondo veiklos metus.

Nuveikta nemažai ir net menkiausios pergalės yra labai svarbios, nes kiekvienas pasveikęs vaikas yra tikra dovana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.