Sieks, kad Lietuva pereitų prie 4 dienų darbo savaitės

Šeštadienį 125-ąsias įkūrimo metines minintys socialdemokratai sieks, kad Lietuva kuo greičiau pereitų prie 35 valandų darbo savaitės, o atskirų sektorių, pavyzdžiui, socialinio, darbuotojai galėtų dirbti 4 darbo dienas, rašoma Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) šeštadienį paskelbtoje rezoliucijoje.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad COVID-19 krizės metu darbuotojų, ypač dirbančių priešakinėse kovos su pandemija linijose, padėtis dėl prastų darbo sąlygų bei patiriamo streso yra labai bloga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Rezoliucijoje pabrėžiama, kad COVID-19 krizės metu darbuotojų, ypač dirbančių priešakinėse kovos su pandemija linijose, padėtis dėl prastų darbo sąlygų bei patiriamo streso yra labai bloga.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2021, 10:05 AM, atnaujinta May 1, 2021, 10:06 AM

Rezoliucijoje dėl darbo ir darbo santykių ateities pabrėžiama, kad COVID-19 krizės metu darbuotojų, ypač dirbančių priešakinėse kovos su pandemija linijose, padėtis dėl prastų darbo sąlygų bei patiriamo streso yra labai bloga.

„Daugybė darbuotojų sveikatos apsaugos, švietimo, socialinio, viešojo saugumo, prekybos ir aptarnavimo sektoriuose, taip pat maisto ir kitų prekių kurjeriai rizikavo savo gyvybėmis, tačiau niekas – nei valstybė, nei verslas – jiems iki šiol nėra tinkamai atsilyginę“, – sakoma dokumente.

Socialdemokratai akcentuoja, kad šiuo metu atskiruose sektoriuose, o ypač tarptautinių pervežimų ir logistikos, žmonės dirba ekstremaliomis sąlygomis, gaudami minimalų atlygį už įtemptą darbą, ir kas dieną priversti kovoti dėl savo išgyvenimo ir orumo.

Dokumente taip pat reiškiamas palaikymas AB „Achemos“ profesinei sąjungai ir kitoms profesinėms sąjungoms jų kovoje dėl kolektyvinių sutarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.