„Maximos“ darbuotojus išauginusi „Greičio valdyba“: nuo profesinio tobulėjimo iki asmeninio pasitikėjimo savimi

Prieš pusę metų startavęs pirmasis lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ projektas „Greičio valdyba“ į svarbiausius vidinius organizacijos darbus įtraukė naujų žinių ištroškusius darbuotojus.

Iš viso „Greičio valdybos“ komandą sudarė aštuonios visiškai skirtingos asmenybės.<br>„Maxima LT“ nuotr.
Iš viso „Greičio valdybos“ komandą sudarė aštuonios visiškai skirtingos asmenybės.<br>„Maxima LT“ nuotr.
„Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.<br>„Maxima LT“ nuotr.
„Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.<br>„Maxima LT“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 2:02 PM

Visi komandos nariai turėjo išskirtinę galimybę drauge prisijungti prie įmonės valdymo.

O šiandien, pasibaigus pirmajai valdybos kadencijai, jie džiaugiasi naujomis darbo pozicijomis, asmeniniu patobulėjimu bei užsimezgusiomis draugystėmis.

Iš viso „Greičio valdybos“ komandą sudarė aštuonios visiškai skirtingos asmenybės – tiek pirmuosius profesinius žingsnius žengiantys, tiek dešimtimis metų patirtį „Maximoje“ skaičiuojantys darbuotojai.

Tačiau nepaisant to, šiandien kiekvienas iš jų kaip vieną ypatingiausių projekto dovanų išsineša ne vien profesines žinias, bet ir naujas draugystes.

Kaip pastebi „Maxima LT“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė, šis „Greičio valdybos“ aštuonetas per pastaruosius pusę metų prekybos tinklo bendruomenei parodė, kad ir svarbiausiuose vidiniuose įmonės sprendimuose naujomis akimis į iššūkius pažvelgę kolegos gali suteikti išties naudingų pasiūlymų.

„Šiandien drauge su kitų departamentų vadovais galime pripažinti, jog per šį laikotarpį ne tik „Greičio valdybos“ nariai, bet ir kiekvienas iš mūsų įgijome naujų žinių bei naujos patirties. Tikimės, jog tai bus ne paskutinė „Greičio valdybos“ kadencija ir kad ateityje galėsime toliau padėti drauge su „Maxima“ augti norintiems bei naujų karjeros galimybių ieškantiems darbuotojams. Ypatingai džiaugiuosi, kad visi aštuoni „Greičio valdybos“ kolegos savo karjerą tęsia mūsų Grupės įmonėse“, – pasakoja J.Bivainytė.

Auga drauge su „Maxima“

Savo karjerą nuo salės darbuotojo pozicijos pradėjęs Edgaras Tumelis šiandien „Greičio valdybos“ kadenciją pabaigė kaip vienos iš „Maximos“ parduotuvių direktorius. Jis tikina, kad daugiausiai prie šio karjeros laiptelio prisidėjo projekto metu įgytos praktinės žinios apie prekybos procesus, komerciją bei darbų efektyvinimą.

„Per pastaruosius metus man „Maximoje“ teko dirbti įvairiausius darbus – buvau salės darbuotojas, kasininkas-pardavėjas, vėliau pamainos vadovas, o vasario mėnesį tapau parduotuvės direktoriumi. Šis asmeninis mano augimas drauge su „Maxima“ pažadino manyje pasitikėjimą savimi, o labiausiai džiaugiuosi tuo, jog visus departamentų vadovus šiandien galiu drąsiai vadinti savo kolegomis“, –patirtimi dalijasi E Tumelis.

Jam pritaria ir kitas „Greičio valdybos“ narys Justas Grigonis, kuris nuo kovo mėnesio įmonėje eina duomenų architektūros ir kokybės valdymo grupės vadovo pareigas. Anot jo, bedirbant „Maximoje“ jis spėjo keturis kartus pakilti karjeros laipteliais.

„Maximoje“ dirbu jau ketvirtus metus ir šiandien galiu juokauti, jog kiekvieni iš jų yra lygūs naujai mano pareigybei. Prieš prisijungiant prie „Greičio valdybos“ užėmiau duomenų kontrolės vadybininko poziciją, tačiau šiandien, einant naujas pareigas, labiausiai vertinu projekte įgytas žinias apie laiko planavimą. Prisijungus prie šios iniciatyvos, darbotvarkėje prisidėjo papildomi susirinkimai, nauji projektai, todėl buvo būtina kuo greičiau išmokti teisingai planuoti savo laiką bei protingai paskirstyti prioritetus“, – pasakoja J.Grigonis.

Drąsa pokyčiams

Ilgiausiai „Maximoje“ dirbantis „Greičio valdybos“ narys Darius Kuncevičius pasakoja, jog šis projektas atvėrė visiškai naujas karjeros galimybes. Beveik 19 metų apsaugos srityje išdirbęs specialistas šiandien pasuko prekybos srities link.

„Visus savo metus „Maximoje“ išdirbau šioje srityje – pradėjau nuo apsaugos darbuotojo, vėliau tapau regiono apsaugos vadovu, o šiandien išbandau save prekybos regiono direktoriaus pozicijoje. Prisiimti naujas atsakomybes man padėjo įgyta praktika „Greičio valdyboje“, kur daug sužinojau apie planogramas, parduotuvių procesus, komerciją bei kitus vidinius įmonės darbus, kurie dažnai lieka nepastebėti“, – pasakoja D.Kuncevičius.

Tuo metu nuo gegužės mėnesio parduotuvių formatų vystymo skyriaus vadovės poziciją užimsianti „Greičio valdybos“ narė Aurelija Šimkevičiūtė taip pat pasakoja, jog projekto metu ji turėjo progą dar labiau įsigilinti į „Maximos“ procesus, jos parduotuves bei bendrą bendravimo kultūrą.

„Manau, kad stipriai patobulėjau ne tik aš, bet ir kiekvienas iš mūsų komandos. Visi turėjome progą įgyti žinių apie komerciją bei prisiliesti prie „Maximos“ kultūros iš arti – bendram pulsui pajusti mums padėjo ir galimybė keletui dienų išbandyti kasininko-pardavėjo profesiją. O kalbant apie iššūkius valdyboje, prieš prisijungiant prie projekto aš buvau „Maximos XX“ parduotuvių koordinatorė. Ir nors teko turėti daug kontakto su kitais žmonėmis, būtent dalyvavimas „Greičio valdybos“ veikloje leido nugalėti baimę kalbėti prieš kitus žmones ir suteikė daugiau pasitikėjimo savimi“, – teigia A.Šimkevičiūtė.

Atsivėrusios naujos galimybės

„Greičio valdybos“ narė Milda Santockytė tvirtina, kad jai šis projektas vienareikšmiškai tapo profesiniu tramplinu. Paskutiniais bakalauro metais prie projekto prisijungusi mergina sėkmingai derino studijas, darbą „Maximoje“ bei papildomus susirinkimus su kitais valdybos nariais.

„Įsidarbinusi „Maximoje“ net nesuvokiau, koks tai yra sudėtingas organizmas. Per šiuos pusę metų vienas iš mūsų komandos pagrindinių tikslų buvo prisidėti prie prekybos tinklo parduotuvių suvienodinimo. Manau, kad mums tai puikiai pavyko. Todėl dabar bus įdomu įgautą patirtį pritaikyti ir Lenkijoje vystant naują prekės ženklą, kuris neužilgo pasirodys rinkoje“, – pasakoja M.Santockytė.

Drauge su Milda naujomis profesinėmis galimybėmis gavo progą pasinaudoti ir „Greičio valdybos“ pirmininkas Kristupas Buzys. Jis tikina, kad per pastaruosius pusę metų įgyta patirtis šiandien jam atvėrė naujas karjeros galimybes. Anot jo, po šio projekto jis taip pat sulaukė kvietimo prisijungti prie VP grupės naujų verslų kūrimo Lenkijoje.

„Aš nuoširdžiai džiaugiuosi naujomis karjeros galimybėmis, tačiau vis tiek galiu drąsiai pasakyti, kad per projektą užmegztos pažintys yra svarbiausia, ką aš išsinešu. Apskritai gyvenime aš labiausiai vertinu žmones, o čia sutikau jų begales: vieni tapo mano mentoriais, kiti autoritetais, o treti – artimais draugais. Esu jiems visiems be galo dėkingas, nes jeigu nebūtų šių žmonių, tai ir nebūčiau įgyvendinęs projektų, atvedusių mane į dabartinę darbo vietą“, – pasakoja K.Buzys.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.