„Ignitis grupės“ vadovai atsisako savo akcijų opcionų sutarčių

Energetikos įmonių grupės „Ignitis grupė“ vadovai atsisako savo akcijų opcionų sutarčių, tačiau pabrėžia, kad šiuo metu teisme nagrinėjama akcijų opcionų programa beveik 4 tūkst. darbuotojų yra būtina, siekiant išlaikyti bendrovės konkurencingumą darbo rinkoje.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su ieškiniu dėl energetikos įmonių grupės „Ignitis grupės“ visuotinio akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su ieškiniu dėl energetikos įmonių grupės „Ignitis grupės“ visuotinio akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-13 10:00

Kaip pranešime teigia grupė, prasidėjus ginčui teisme, vadovai, gindami darbuotojų, bendrovės ir jos akcininkų interesus dėl opcionų programos įgyvendinimo, gali būti matomi kaip asmeninius finansinius interesus ginantys asmenys, todėl, siekdami panaikinti bet kokias šališkumo regimybes teisme, visi devyni pagrindiniai vadovai atsisakė savo sutarčių.

Gegužės 12 dieną „Ignitis grupė“ pateikė atskirąjį skundą Vilniaus apygardos teismui, prašydama panaikinti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, kurių esmė – sustabdyta beveik 4 tūkst. įmonių grupės darbuotojų skatinimo opcionais programa.

„Ignitis grupės“ vertinimu, gegužės 3 d. nutartį priėmęs teismas laikinųjų apsaugos priemonių taikymu nepagrįstai suvaržė darbuotojų teisę pasirinkti, kokiu būdu ateityje jie nori būti skatinami ir motyvuojami už savo rezultatus.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su ieškiniu dėl energetikos įmonių grupės „Ignitis grupės“ visuotinio akcininkų susirinkimo ir valdybos sprendimų, susijusių su bendrovėje įgyvendinamų darbuotojų ir vadovų skatinimo opcionais programų ir opcionų sutarčių pripažinimo negaliojančiomis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.