A. Armonaitė: diskriminacija kenkia ekonomikai – netolerantiškas šalis palieka talentai

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė penktadienį susitiko su Lietuvos įvairovės chartijos įmonėmis ir aptarė Lietuvos ekonomikai svarbius lygių galimybių ir tolerancijos klausimus.

Pasak A.Armonaitės, diskriminacija daro neigiamą įtaką ekonomikai.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak A.Armonaitės, diskriminacija daro neigiamą įtaką ekonomikai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 1:34 PM, atnaujinta May 14, 2021, 1:39 PM

Lietuvos įvairovės chartija vienija privataus, viešojo ir nevyriausybinio sektoriaus organizacijas, siekiančias kurti atvirą ir įtraukią darbo aplinką bei stiprinti savo socialinę atsakomybę. Jai priklauso tokios verslo įmonės, kaip „Swedbank“, „Rimi“, „Ignitis“, „Western Union“, „Women go tech“ ir kitos.

Susitikimo metu ministrė pristatė svarbiausias Ekonomikos ir inovacijų ministerijos reformas bei Seime ketinamą svarstyti Partnerystės įstatymą.

Taip pat buvo diskutuota, kaip užtikrinti lygias galimybes bei saugias ir tinkamas darbo sąlygas visiems dirbantiems asmenims. Anot jos, tai galėtų pagerinti Lietuvos ekonominę padėtį ir pritraukti į šalį daugiau tarptautinių investuotojų.

„Šiuolaikinės progresyvios įmonės renkasi investuoti pirmiausiai tose šalyse, kuriose ne tik dominuoja draugiška verslo aplinka, bet ir egzistuoja pagarba įvairovei ir žmogaus teisėms.

Mūsų šalies ekonominis konkurencingumas priklauso ne tik nuo mokestinės aplinkos ar švietimo, bet ir nuo mažumų teisių apsaugos, lygybės ir bendro šalies mikroklimato. Tai ne kartą tenka girdėti susitikimuose su investuotojais ar tarptautiniais partneriais“, – sakė A.Armonaitė.

Diskriminacija, anot jos, daro tiesioginę įtaką ekonomikai: netolerantiškas šalis palieka talentai.

Tyrimai rodo, kad Vidurio ir Rytų Europos šalys dėl homofobijos praranda iki 1 proc. BVP, o tai neigiamai atsiliepia visiems šalies gyventojams.

Pasak A. Armonaitės, sukūrus tolerantiškesnę aplinką, Lietuva galėtų pritraukti daugiau investicijų, gerėtų šalies įvaizdis tarptautiniu mastu, o tai reikštų, kad Lietuvoje pasiliktų ir atvyktų kur kas daugiau talentingų bei kompetentingų žmonių, specialistų.

Anot Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, už įvairovę pasisakanti pasaulinių kompanijų koalicija „Open for Business“ analizavo ryšį tarp lygias galimybes suteikiančios darbo aplinkos ir ekonominės ir verslo veiklos Vidurio ir Rytų Europos šalyse. Tyrimas atskleidė, kad ekonomiškai labiau pažengusios šalys turi geresnius rodiklius dėl žmogaus teisių.

„Transparency International“ korupcijos suvokimo indekso duomenys taip pat rodo, kad lygias galimybes suteikiančiose šalyse yra mažiau korupcijos, giminaičių ir draugų protegavimo, o tai skatina didesnį pasitikėjimą ir pritraukia daugiau investicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.