Sulaukusi palankaus teismo sprendimo laivų statykla viliasi, kad grįš į konkursą

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Lietuvos kariuomenės sprendimą, kuriuo konkurso nugalėtojomis buvo paskelbtos bendrovės „Uudenkaupungin Työvene“ ir „Telesilta“ ─ jos už beveik 40 mln. eurų  įsipareigojo kariuomenei pastatyti bei įrengti teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivą.

Pasak A.Šileikos, dabar laukiama žinių dėl tolimesnės konkurso eigos.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Pasak A.Šileikos, dabar laukiama žinių dėl tolimesnės konkurso eigos.<br> A.Srėbalienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 10:37 AM, atnaujinta May 14, 2021, 10:39 AM

Teismas pripažino, kad laimėtoju paskelbtas pasiūlymas neatitiko pirkimo sąlygų reikalavimų, tad ir nugalėtoju jis būti negali.

Į teismą su ieškiniu dėl šio konkurso kreipėsi bendrovė „Vakarų Baltijos laivų statykla“.

„Mūsų manymu, Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas yra kokybiškas tiek faktinių aplinkybių vertinimo, tiek teisinio pagrindimo prasme. Buvo išgirsti svarbūs argumentai, ir nors ne visi mūsų prašymai buvo patenkinti, patį sprendimą vertiname kaip gerai motyvuotą ir teisingą.

Esame patenkinti profesionaliu Lietuvos teismų sistemos darbu. Dabar laukiame žinių dėl tolimesnės konkurso eigos“, ─ sako „Vakarų laivų gamyklos“ įmonių grupės, kuriai priklauso ir VBLS, generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį buvo paskelbta, kad naujo teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivo konkursą laimėjo Suomijos bendrovės „Uudenkaupungin Työvene“ ir „Telesilta“.

VBLS įsitikinimu, suomių siūlomas laivas neatitiko pirkimo sąlygų reikalavimų ir todėl siūlymas turėjo būti atmestas.

Vasario pabaigoje Vilniaus apygardos teismas VBLS ieškinį atmetė, tačiau po dviejų su puse mėnesio paskelbtas Lietuvos apeliacinio teismo sprendimas jau buvo palankus. Šį sprendimą dar galima skųsti kasacine tvarka.

Anksčiau nerimą dėl trūkumų Suomijos bendrovių pasiūlyme buvo išreiškusios Lietuvos laivų savininkų, Lietuvos jūros krovos kompanijų ir Lietuvos laivų statytojų bei remontininkų asociacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.