Naftos perdirbimo gamyklai sukurta padidinto saugumo ryšio sistema

AB „Orlen Lietuva“ naftos perdirbimo gamyklą valdantis Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ kartu su lietuvių informacinių technologijų bendrove „Dekbera“ baigė saugaus privataus radijo ryšio tinklo diegimą.

Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ kartu su lietuvių informacinių technologijų bendrove „Dekbera“ baigė saugaus privataus radijo ryšio tinklo diegimą.<br>LR archyvo nuotr.
Lenkijos koncernas „PKN Orlen“ kartu su lietuvių informacinių technologijų bendrove „Dekbera“ baigė saugaus privataus radijo ryšio tinklo diegimą.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 4:20 PM, atnaujinta May 18, 2021, 4:23 PM

Anot koncerno skelbtą konkursą laimėjusios ir sistemą diegusios bendrovės vadovų, gamyklos teritorijoje nuo šiol veikia sprogiai aplinkai atsparus privatus daugiakanalis ryšio tinklas, duomenis perduodantis ir priimantis skirtaisiais radijo dažniais.

„Tai pirmoji tokia ryšio sistema privačiame sektoriuje, veikianti naudojant tą patį radijo ryšių standartą kaip ir Lietuvos greitosios medicinos pagalbos tinklas, tik čia ji – itin sudėtinga dėl keliamų technologinių reikalavimų ryšio užtikrinimui net tik ekstremalių situacijų, bet ir sprogios aplinkos sąlygomis“, – sako UAB „Dekbera“ vadovas Albertas Dekinas.

Gamyklos teritorijoje įdiegtoje 12 kanalų turinčioje sistemoje reikiamą ryšį užtikrina sprogiai aplinkai atsparūs skaitmeniniai terminalai, atitinkantys itin griežtus specialiosioms ryšio priemonėms taikomus saugumo reikalavimus.

„Tai speciali įranga, galinti veikti ir užtikrinti balso ir duomenų perdavimą ekstremaliomis situacijoms. Taip padėti jas valdyti pačiose sudėtingiausiose kritinėse situacijose“, – sako jis.

Nauja ryšių sistema atitinka „Atex“ standartą, į ją taip pat galima integruoti LTE mobiliojo ryšio kanalais perduodamus duomenis, taip užtikrinant operatyvų ryšį tarp skirtingų teritorijos vietų ar koordinuojant veiksmus tarp skirtingų bendrovės padalinių, neapsiribojant viena šalimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.