A. Armonaitė Briuselyje tarsis ir dėl virtualios įmonių registracijos

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė gegužės 26-ąją išvyksta darbo vizito į Briuselį, kur dalyvaus Europos Sąjungos Konkurencingumo tarybos posėdyje. Jame numatoma svarstyti ES vidaus rinkos, pramonės strategijos atnaujinimo, skaitmeninės darbotvarkės bei Europos indėlio į kosmoso programas klausimus.

A.Armonaitės vadovaujama ministerija siekia išplėsti juridinio asmens buveinės sampratą – kad įmonės registruota buveinė galėtų būti virtuali.<br>T.Bauro nuotr.
A.Armonaitės vadovaujama ministerija siekia išplėsti juridinio asmens buveinės sampratą – kad įmonės registruota buveinė galėtų būti virtuali.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2021, 5:16 PM

Vizito metu planuojamas ministrės susitikimas su Europos Komisijos konkurencingumo komisare Margrethe Vestager, kuriame ministrė pristatys Lietuvos iniciatyvas leisti kurti virtualias įmonių buveines.

Lietuvai siekiant būti dar labiau konkurencingai pritraukiant tarptautinius talentus, Ekonomikos ir inovacijų ministerija siekia išplėsti juridinio asmens buveinės sampratą – kad įmonės registruota buveinė galėtų būti virtuali.

Pagrindinis tokių pokyčių tikslas yra užtikrinti efektyvesnį duomenų, dokumentų ir informacijos perdavimą juridiniams asmenims virtualioje erdvėje naudojant šiuolaikines technologijas.

Nuotolinis darbas, virtualūs visuotiniai akcininkų susirinkimai, spartėjantys skaitmeninimo procesai – visa tai sudaro aktualias prielaidas virtualių įmonių buveinių įgyvendinimui.

O naujiems vietos ir užsienio investuotojams, norintiems Lietuvoje įsteigti verslą, tai būtų didelis biurokratinės bei finansinės naštos sumažinimas.

Taip pat A. Armonaitė susitiks su Latvijos valstybės sekretoriumi Edmundu Valančiu ir Estijos ekonomikos ministru Andresu Suttu bei aptars apie lankstesnes turizmo sąlygas Baltijos šalių piliečiams bei pristatys tik ką Lietuvoje startavusį Galimybių pasą.

Ministrė Briuselyje susitiks ir su Belgijoje gyvenančių lietuvių bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.