Lietuvių atostogos Tenerifėje, gelbėjant vaiko gyvybę, virto košmaru: kelionių organizatoriai situaciją vadina neeiline

Lietuvių poilsiautojų grupei praėjusi naktis Tenerifėje – lyg šaukštas deguto sugadino visas atostogas. Turėję penktadienio vakarą grįžti į Vilnių žmonės užstrigo Ispanijos saloje, naktį poilsiautojai, tarp kurių – maži vaikai bei besilaukiančios moterys, buvo priversti praleisti ne viešbučio kambariuose, o ant gultų jo kieme.

 Išgelbėta mažamečio gyvybe lietuviai Tenerifės viešbučio kieme džiaugėsi kalendami dantimis.<br> Lrytas.lt koliažas
 Išgelbėta mažamečio gyvybe lietuviai Tenerifės viešbučio kieme džiaugėsi kalendami dantimis.<br> Lrytas.lt koliažas
Šio viešbučio kieme grupė lietuvių poilsiautojų praleido visą naktį, kol laukė atidėtos kelionės į Vilnių.<br> Skaitytojo nuotr.
Šio viešbučio kieme grupė lietuvių poilsiautojų praleido visą naktį, kol laukė atidėtos kelionės į Vilnių.<br> Skaitytojo nuotr.
Vilniaus oro uostas, GetJet Airlines<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uostas, GetJet Airlines<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 2:03 PM, atnaujinta May 30, 2021, 3:17 PM

„Keliones žmonės įsigijo „Tez Tour“ ir „Novaturas“ kompanijose. Jau važiuojant iš skirtingų viešbučių į oro uostą, kur turėjome sėkmingai sėsti į lėktuvą ir keliauti namo, buvo pranešta, kad lėktuvas „GetJet“, gelbėjant mažamečio vaiko gyvybę, buvo priverstinai nutupdytas Nantes mieste, Prancūzijoje.

Šis lėktuvas turėjo atskraidinti poilsiautojus į Tenerifę, o pailsėjusiuosius parskraidinti į Lietuvą. Dar nesibaigus registracijai keleiviai jau žinojo, kad lėktuvas nusileidęs Prancūzijoje, nepakils, nes sugedo. Tačiau tuo metu mus visus džiugino žinia, kad vaiko gyvybė buvo išgelbėta“, – tokia informacija su portalu lrytas.lt pasidalijo vienas keliautojų, Laimis.

Netrukus lietuvių grupei kelionių organizatorių atstovai paskelbė žinią, kad skrydis neįvyks ir visus užsiregistravusius ir praėjusius patikrą, grąžins prie registracijos. Po keletos minučių registraciją vykdęs personalas pakvietė keleivius pasiimti maisto talonus, nes skrydis atidedamas neaišku kuriam laikui.

„Praėjus 10-15 min. kelionių organizatorių atstovai liepė mums eiti į patikrą ir tranzito zoną pavalgyti, kadangi netrukus užsidarys maitinimo įstaigos, – pasakojo Laimis. – Vis keleiviai taip ir padarė. Kai kam dar nespėjus pavalgyti, kelionių organizatorių atstovai informavo, kad mus nuveš į viešbutį, kur galėsime pavakarieniauti ir pailsėti mums skirtuose kambariuose. Dviem autobusais atvykome į viešbutį. Pavakarieniavome. Tik, bėda, kambarių mums niekas nesuteikė.

Po geros pusantros valandos pavyko surasti kelionių organizatorius. Va, čia ir buvo baisiausia. Pasirodo, jokių kambarių mums niekas net nesiruošė skirti. Nėščios moterys su mažais vaikais įsitaisė  šalia viešbučio baseino esančiuose gultuose. Naktis šalta, drėgna. Iš viešbučio personalo gavome vos dešimt pledų.

Paprašius rankšluoščių ar paklodžių, kuriais galima užsikloti, pasakė, kad nėra. Norėjome gultus nuo baseino atsinešti į viešbučio registratūrą, kad būtų šilčiau, tada buvo pagrąsinta iškviesti policiją.

Baisu, kai Lietuvos piliečiai, nusipirkę turizmo paslaugas, yra įspraudžiami į pabėgėlio statusą.“

Su portalu bendravęs vyras pranešė, kad pagaliau jie Vilniuje, lėktuvas nusileido šeštadienio vidurdienį.

Kelionių organizatoriai situaciją vadina neeiline ir atsiprašo keleivių

Šio skrydžio organizatorių – „Tez Tour“, „Novaturas“ ir „GetJet Airlines“ atstovai atsiprašo savo keliautojų už įvykusius nesklandumus ir patirtus nepatogumus. Visos trys kompanijos portalui lrytas.lt pateikė sako komentarus.

„Situacija tikrai neeilinė, skrydžio metu į Tenerifę lėktuvas buvo priverstas skubiai leistis Nantes oro uoste Prancūzijoje dėl keleivio sveikatai iškilusios grėsmės. Dėl šios priežasties vėlavo ir grįžtamasis skrydis į Lietuvą. Atsiprašome savo keliautojų už patirtus tokius nemalonius išgyvenimus. Apmaudu, kad oro vežėjui nepavyko sklandžiai suvaldyti situacijos. Šiuo metu aiškinamės visas detales, kad galėtume išvengti tokių situacijų ateityje“, – teigė „Novaturo“ Komunikacijos vadovė Dovilė Zapkutė.

Tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė: „Mūsų keliautojus iš atostogų Tenerifėje skraidino užsakomųjų skrydžių bendrovė „GetJet Airlines“. Orlaivis, turėjęs parskraidinti 87 keliautojus iš atostogų Tenerifėje, vėlavo pakilti iš Tenerifės oro uosto. Avialinijų ir kelionių organizatorių atstovai dėjo visas pastangas, kad keleiviai patirtų kuo mažiau nepatogumų dėl vėlavusio skrydžio.“

Pasak bendrovės „GetJet Airlines“ atstovės Agnės Gaidamavičiūtės, penktadienio vakarą skrendant iš Vilniaus į Tenerifę, vienam keleiviui sutriko sveikata, jam skrydžio metu suteikta pirmoji pagalba, tačiau priimtas sprendimas nuleisti orlaivį Nantes mieste, kur sunegalavęs mažametis keleivis išgabentas į ligoninę.

„Prancūzijoje buvo pastebėti techniniai orlaivio gedimai, todėl operatyviai priimtas sprendimas išsiųsti į Nantes pakaitinį „GetJet Airlines“ orlaivį, kuriuo keleiviai tęsė kelionę į Tenerifę. Keleivių ir įgulos saugumas – „GetJet Airlines“ aviakompanijos prioritetas, todėl savo veikloje įmonė remiasi tarptautiniais aviacijos saugumo standartais ir rekomendacijomis.

Dėl įvykio pirmajame skrydyje, vėlavo ir skrydis iš Tenerifės į Vilnių. Avialinijų ir kelionių organizatorių atstovai dėjo visas pastangas, kad keleiviai patirtų kuo mažiau nepatogumų dėl vėlavusio skrydžio. Keleiviams buvo pasiūlyta palaukti skrydžio viešbutyje, į kurį vykti dalis keleivių atsisakė, jiems suteiktas maitinimas oro uoste.

Orlaivis su visais keleiviais, skrendantis iš Tenerifės į Vilnių, pakilo 4.40 val. vietos laiku, tad keliautojai viešbutyje praleido vos porą valandų, kur jais buvo pasirūpinta, pasiūlyta maisto, pledų“, – teigė A. Gaidamavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio