Lietuvių bendrovei – aukščiausias tarptautinis įvertinimas

Lietuviškų padažų ir pagardų gamintojui UAB „Daumantai LT“ šiemet suteiktas aukščiausio lygio tarptautinis maisto kokybės BRC sertifikatas. Šiuo metu pasaulyje tokį įvertinimą yra gavę tik apie 25 tūkst. įmonių.

Norint, jog gamybos procesai ir produkcija būtų pritaikyti BRC sertifikavimui, reikia pasirengti detaliai įmonėje vykstančių procesų analizei.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Norint, jog gamybos procesai ir produkcija būtų pritaikyti BRC sertifikavimui, reikia pasirengti detaliai įmonėje vykstančių procesų analizei.<br>A.Srėbalienės nuotr.
UAB „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
UAB „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 3:11 PM

Mantas Zamžickas, komercijos atašė Jungtinėje Didžiosios Britanijos, Šiaurės Airijos Karalystėje ir Omano Sultonatui, aiškina, kad maisto pramonėje šis sertifikatas yra vienas pagrindinių kokybės standartų, be kurio labai sudėtinga patekti į didžiausius Jungtinės Karalystės mažmeninius tinklus.

Sertifikatas parodo aukščiausią kokybę

Komercijos atašė pasakoja, kad BRC (British Retail Consortium Global Standard for Food Safety) standartą inicijavo didžiausi Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos tinklai tam, kad ne tik šalyje pagaminti, bet ir iš kitų šalių atgabenami produktai būtų kokybiški bei keltų pasitikėjimą vartotojams.

Pagrindinis BRC sertifikato tikslas – užtikrinti vartotojų saugumą, tad jo turėjimas reiškia, kad įmonė vadovaujasi aukščiausiais gamybos standartais.

Nors šis sertifikatas nėra privalomas, gamintojams norint patekti į didžiuosius prekybos tinklus ir būti pripažintiems, kaip aukščiausio lygio gamintojams, jį turėti pravartu.

„Visame pasaulyje tik apie 25 tūkst. įmonių gali pasigirti turinčios šį sertifikatą. Galima sakyti, kad tai yra tvirtas įrodymas, jog įmonės produkcija atitinka tarptautinio lygio kokybės standartus ir gali konkuruoti su kitais gamintojais, žvelgiant ne tik į Lietuvos, bet ir Jungtinės Karalystės rinką“, – sako M.Zamžickas ir priduria, kad siekiant gauti sertifikatą, įmonė turi atitikti daugiau nei 360 vertinimo kriterijų.

Komercijos atašė pabrėžia, kad norint, jog gamybos procesai ir produkcija būtų pritaikyti BRC sertifikavimui, reikia pasirengti detaliai įmonėje vykstančių procesų analizei.

Audito metu vertinama įmonės gamybos politika, distribucija, produktų ingredientai, audituojama visa gamybos linija, vertinamas vadovybės požiūris į maisto kokybės valdymą ir kokybės kultūros politiką.

Taip pat nuodugniai patikrinamas visas gamybos procesas, pradedant nuo patikimų žaliavų ir paslaugų tiekėjų parinkimo, akcentuojama ne tik maisto sauga, bet ir jos užtikrinimas visuose gamybos procesų etapuose, produktų autentiškumas, t. y. kaip įmonė užtikrina, kad naudojamos žaliavos bei gaminami produktai apsaugomi nuo galimo klastojimo.

Šiuo laikotarpiu daug dėmesio skiriama ir COVID-19 pandemijos metu įmonės vykdomai veiklai.

Sertifikatas atveria platesnius eksporto kelius

Pasak UAB „Daumantai LT“ direktoriaus Sauliaus Grinkevičiaus, auditą atlikusi tarptautinės kompanijos „Lloyd‘s Register Quality Assurance Limited“ nepriklausomų ekspertų grupė bendrovei suteikė aukščiausią AA lygio BRC sertifikatą.

Vadovas sako, kad šis sertifikatas ne tik stiprina bendrovės įvaizdį ir poziciją tarp maisto pramonės atstovų visame pasaulyje, bet ir kelia verslo partnerių, klientų bei vartotojų pasitikėjimą bendrovės gamininiais.

Pirkėjas gali būti tikras, jog visada įsigys šviežius, geriausių skoninių savybių turinčius padažus ir pagardus su maisto saugos garantija.

„Tai, kad jau penkioliktą kartą esame įvertinami BRC sertifikatu, rodo neblėstantį mūsų įsipareigojimą gaminti aukščiausios kokybės produktus, kurie atitinka nuolat kintančius rinkos standartus. BRC standarto versija keičiama kas trejus metus, papildant ją naujais kriterijais bei reikalavimais. Tiek pat laiko galioja ir išduodamas sertifikatas, tačiau maisto gamintojų audito procedūros atliekamos kasmet“, – sako vadovas.

Jis priduria, kad BRC sertifikatas ne tik užtikrina Lietuvos vartotojus, kad gamintojų produkcija yra patikima, saugi ir aukščiausios kokybės, bet ir atveria platesnius eksporto kelius.

S.Grinkevičius aiškina, kad yra šalių į kurias tiekti gaminius, neatitinkančius BRC standartų, apskritai neįmanoma. Tarp tokių krypčių – Jungtinė Karalystė, Skandinavijos šalys ir Nyderlandai.

Šiuo metu į 19 šalių savo produkciją eksportuojantiems UAB „Daumantai LT“ AA lygio BRC sertifikatas suteiktas jau antrą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.