Mėsos milžinė Rusiją kaltina dėl kibernetinės atakos

Brazilijos mėsos perdirbimo bendrovės JBS antrinė įmonė JAV informavo JAV vyriausybę, kad sulaukė išpirkos reikalavimo po kibernetinės atakos, kurią, manoma, surengė Rusija. Dėl šios atakos kai kurios gamyklos buvo priverstos mažinti gamybą.

Brazilijoje įsikūrusi JBS yra stambi mėsos tiekėja.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Brazilijoje įsikūrusi JBS yra stambi mėsos tiekėja.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 8:54 AM, atnaujinta Jun 2, 2021, 9:20 AM

Po išpuolio, kuris padarė žalos bendrovės veiklai Australijoje ir Šiaurės Amerikoje, JBS gavo išpirkos reikalavimą iš „tikėtina, Rusijoje įsikūrusios nusikalstamos organizacijos“, antradienį pranešė Baltųjų rūmų atstovė Karine Jean-Pierre.

Baltųjų rūmų pareiškimas pasirodė tuo metu, kai dar vienas stambus JAV sektorius jau beveik mėnesį negali normaliai veikti, nes irgi patyrė kibernetinę ataką – buvo sutrikdyta „Colonial Pipeline“ tinklo, tiekiančio apie 45 proc. JAV rytinėje pakrantėje suvartojamo kuro, veikla.

„Baltieji rūmai pasiūlė pagalbą JBS, o mūsų komanda ir Žemės ūkio departamentas kelis kartus kalbėjosi su jos vadovais, – sakė K.Jean-Pierre. – Baltieji rūmai šiuo klausimu tiesiogiai bendrauja su Rusijos vyriausybe ir perduoda jai žinią, kad atsakingos valstybės negloboja išpirkos reikalaujančių nusikaltėlių“.

Brazilijoje įsikūrusi JBS yra stambi mėsos tiekėja, vykdanti veiklą JAV, Australijoje, Kanadoje, Europoje, Meksikoje, Naujojoje Zelandijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Įmonės pranešime nenurodoma, ar išpirka buvo sumokėta.

Profsąjungos atstovai pranešė, kad dėl kibernetinės atakos Australijos gamykloje sutrikus veiklai, 10 tūkst. darbuotojų buvo išleisti namo ir negavo darbo užmokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.