Vokiečiams leista įsigyti ir „Akmenės cementą“, ir su juo susijusias įmones

Konkurencijos taryba leido vykdyti koncentraciją Vokietijos bendrovei „Schwenk Zement Beteiligungen“ įgyjant 50,42 proc. (iš viso – 96,98 proc.) „Akmenės cemento“ akcijų, 75,41 proc. „Kalcito“ akcijų, po 100 proc. įmonių „Cemeka“ ir „Lankų bokštai“ akcijų bei įgyjant vienvaldę pastarųjų kontrolę.

Vokietijos bendrovė „Schwenk Zement Beteiligungen“ įsigis „Akmenės cementą“.<br> V.Balkūno nuotr.
Vokietijos bendrovė „Schwenk Zement Beteiligungen“ įsigis „Akmenės cementą“.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 5:57 PM

Pasak institucijos, taip pat leista netiesiogiai per bendrovę „Cemeka“ įgyti įmonės „Akmenės transportas“ kontrolę ir netiesiogiai per bendrovę „Akmenės cementas“ – įmonės „Medis ir betonas“ bei Naujosios Akmenės sanatorijos kontrolę.

Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas 2021 metų gegužės 5 dieną.

„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – pranešė Konkurencijos taryba.

„Schwenk Zement Beteiligungen“ kontroliuoja įvairių bendrovių, kurios gamina cementą ir klinkerį, akcijas. Su ja susijusios įmonės Lietuvoje prekiauja cemento, klinkerio, betono gaminiais, vario ir vario lydinių pusgaminiais bei higienos produktais.

Įmonės, kurių kontrolė įgyjama, vykdo veiklą cemento gamybos ir susijusių logistikos paslaugų srityje: „Akmenės cementas“ gamina ir parduoda pilką cementą bei vykdo kitas veiklas, pavyzdžiui, tiekia elektrą, prekiauja metalo laužu.

„Kalcitas“ valdo kalkakmenio ir molio karjerus, „Cemeka“ teikia cemento krovos ir sandėliavimo paslaugas bei perparduoda „Akmenės cemento“ gaminamą cementą.

„Lankų bokštai“ teikia cemento krovos ir sandėliavimo, kitas su logistika susijusias paslaugas, „Akmenės transportas“ siūlo transporto paslaugas, „Medis ir betonas“ gamina ir parduoda betoną bei teikia įvairias kitas paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.