Tailandas be turistų alpsta – premjeras pasakė, per kiek laiko jiems atvers karalystę

Tailandas planuoja visiškai atsiverti užsienio lankytojams per artimiausius keturis mėnesius, trečiadienį pareiškė premjeras Prayutas Chan-O-Cha. Jis pabrėžė, kad būtina skubiai gelbėti sunkumus patiriančią karalystės turizmo industriją.

Koronaviruso pandemija sudavė stiprų smūgį Tailando gyvybiškai svarbiam turizmo sektoriui.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Koronaviruso pandemija sudavė stiprų smūgį Tailando gyvybiškai svarbiam turizmo sektoriui.<br>„AFP/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 6:24 PM

Koronaviruso pandemija sudavė stiprų smūgį Tailando gyvybiškai svarbiam turizmo sektoriui dėl sienų uždarymo ir griežtų priemonių, susijusių su karantinavimu viešbučiuose.

Pandemija paveikė skirtingus sektorius – daug viešbučių, restoranų, barų ir vietos transporto operatorių bankrutavo. Be to, šaliai besigrumiant su dabartine trečiąja koronaviruso banga vietos įmonėms tenka prašyti vis daugiau valstybės paramos.

Anksčiau turizmas sudarė beveik 20 procentų Tailando nacionalinių pajamų.

„Taigi, užsibrėšiu tikslą, kad galėtume paskelbti Tailandą visiškai atsivėrusiu per 120 dienų nuo šiandien, o tam pasiruošę turizmo centrai turėtų tai padaryti net greičiau“, – trečiadienį sakydamas kalbą televizijos eteryje pažymėjo premjeras.

Pasak jo, išimtis būtų taikoma tik tuo atveju, „jei susiklostys tikrai rimta padėtis“.

„Žinau, kad dėl šio sprendimo kyla tam tikra rizika. Bet manau, kad atsižvelgus į ekonominius žmonių poreikius, atėjo laikas mums prisiimti tą apgalvotą riziką“, – pridūrė vyriausybės vadovas.

Pasak jo, įgyvendinti užsibrėžtą tikslą būtų įmanoma, jei visi Tailando gyventojai prieš atsivėrimą būtų paskiepyti bent viena vakcinos doze.

Prayutas Chan-O-Cha pareiškė besitikįs, kad iki spalio mėnesio bus vakcinuota 50 mln. tailandiečių. Norint pasiekti tokį tikslą, kas mėnesį tektų paskiepyti mažiausiai po 10 mln. žmonių.

„Negalime laukti, kol visi bus visiškai paskiepyti dviem dozėmis, kad atidarytume šalį, arba kol pasaulyje neliks viruso“, – pabrėžė premjeras.

Tailande lig šiol nustatyta beveik 205 tūkst. COVID-19 atvejų, 1 525 užsikrėtusieji mirė.

Prayuto Chan-O-Cha administracija spaudžiama dėl savo ekonomikos valdymo strategijos, Tailande fiksuojant prasčiausius rodiklius nuo 1997 metų Azijos ekonominės krizės.

Vyriausybė taip pat kritikuojama dėl vangios imunizavimo kampanijos: iki šiol pirmąja vakcinos doze paskiepyta apie 7 proc. visų gyventojų, o šią savaitę programa apskritai buvo įšaldyta dėl tiekimo problemų.

Taip pat buvo svarstoma „Puketo smėliadėžės“ idėja, kuri leistų paskiepytiems turistams įvažiuoti į šalį nesilaikant karantino. Tačiau atsižvelgiant į prieštaringus vyriausybės signalus dėl šios programos, kai kurie potencialūs lankytojai nėra linkę įsigyti lėktuvo bilietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.