Vandens keliai šiemet – visai kitokie nei pernai: net atidaro naujus maršrutus Iš sostinės laukia daugiau dėmesio tokioms kelionėms

Keleivinės–pramoginės laivybos sezonas įsibėgėja, tiesa, ne taip intensyviai, kaip norėtųsi. Šalta ir lietinga gegužė, karantinas, pasak laivų savininkų, sutrukdė žmonėms mėgautis pramogomis ant vandens. Nepaisant vangios pradžios verslininkai šį sezoną dar tikisi sulaukti pramogautojų ir planuoja naujų maršrutų.

"Perlas", komercinis laivas, poilsis ant vandens, verslas, laivyba, Nemunas<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
"Perlas", komercinis laivas, poilsis ant vandens, verslas, laivyba, Nemunas<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
R.Mažukna.<br> Stop kadras
R.Mažukna.<br> Stop kadras
 A.Grumuldis.<br> Stop kadras
 A.Grumuldis.<br> Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
 Stop kadras
V.Vinokurovas.<br> Stop kadras
V.Vinokurovas.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (6)

Loreta Mičiulienė

Jun 16, 2021, 6:20 PM, atnaujinta Jun 17, 2021, 10:42 AM

Jurbarko rajone, Pilies prieplaukoje, pasitinka keleivinio trimarano kapitonas Antanas Grumuldis:

„Sveiki atvykę į Pilies prieplauką prie Nemuno, kviečiu užeiti į laivą „Bisena“. Kur plauksim? Galim ir aukštyn upe ir žemyn upe“.

Arba tiesiog persikelti į kitą Nemuno krantą – iš Žemaitijos į Suvalkiją ir atgal.

Darbo dienomis keleivių nėra daug. O maršrutas, pasak kapitono – unikalus. Šioje trumpoje Nemuno atkarpoje praplaukiamos net 7 pilys ir dvarai.

Prieš trejus metus plaukioti pradėjusi „Bisena“, pasak kapitono, sulaukė ypatingo susidomėjimo, bet prasidėjus pandemijai padėtis pasikeitė.

„Tikimės, kad vasara bus gera. Karantinas gąsdina žmones, jie tokie atsargūs. Sezonas sunkiai įsivažiuoja – dar matyti inercija, po žiemos. Gal dar nepradėjo atostogauti žmonės, dar tas karantinas duoda įtakos, bet tikiuosi, kad plauksim mes ir kiekvieną dieną norim plaukt“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo A.Grumuldis.

Intensyviau plaukioti norėtų ir Kauno mariomis bei Nemunu plaukiojančių laivų „Algirdo“ ir „Nemuno“ kapitonas Rimantas Mažukna.

„Prastas sezonas. Birželio mėnuo, o mes dar stovim, laukiam geresnių dienų ir karantino pabaigos. Maršrutai mūsų jau tradiciniai: vienas – į Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse, antras – į Kadagių slėnį. Nors skelbiama, kad pastarasis uždarytas, bet mes susiderinome su regioniniu parku ir iš vandens mums leis su ekskursijos vadovu pravesti grupes“, – sakė kapitonas.

Praėjęs laivybos sezonas dėl karantino buvo trumpesnis ir laivų „Kaunas“ bei „Perlas“ savininkams. Šiais metais, pasak jų, laivyba prasidėjo mėnesiu vėliau, bet tikisi atsigriebti.

Tuo metu Kuršių mariose, Nemuno žemupyje, pasak Vidaus vandens kelių direkcijos vadovo, labai aktyviai laivuojama. O Neryje ties Vilniumi padėtis prastesnė.

„Vandens kelias yra ir tikrai gali plaukti. Jei būtų didesnis dėmesys valdžios ir gyventojų Vilniuje, tikrai laivyba galėtų būti intensyvesnė, nes turizmo ir pramogų galimybės visai yra kitos“, – teigė Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Vladimiras Vinokurovas.

Vandens keliai, priešingai nei praėjusiais metais, kai buvo hidrologinė sausra, ypač tinkami laivybai. Todėl planuojami ir nauji maršrutai.

Šiųmetė naujiena – laivas „Žalgiris“. Tikimasi, kad netrukus jis plauks nuo Nemuno salos Kaune, sustos Raudondvaryje, toliau plauktų iki Kulautuvos ir atgal.

Šiemet laivybos navigacijos sezonas tęsis iki lapkričio 14 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.