„Marriott“ viešbutį Palangoje teko perbraižyti: kaip jis atrodys ir kada atsidarys

Palangoje pagaliau prasidėjo net penkerius metus žadėta garsaus tarptautinio viešbučių tinklo „Marriott“ viešbučio statyba – šalia jūros, kadaise buvusio „Jūratės“ baseino vietoje, jau sukiojasi statybinė technika.

Optimistiniu vertinimu, „Marriott“ Palangoje ims veikti tik nuo 2023 metų.<br>Projektuotojų vizualizacija
Optimistiniu vertinimu, „Marriott“ Palangoje ims veikti tik nuo 2023 metų.<br>Projektuotojų vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 5:40 PM

Darbus pradėjusi bendrovė „Vastint Lithuania“ tikisi, kad „Marriott“ viešbutis duris atvers jau 2023 m. vasaros sezonui, bet projekto plėtotojų planai dabar vertinami jau atsargiau.

Apie pasaulinio tinklo atėjimą į Palangą paskelbusi „Vastint Lithuania“ viešbutį žadėjo pastatyti dar 2018 metais, tačiau net ir sutarus dėl „Marriott“ franšizės per tą laiką tris kartus keitėsi būsimi viešbučio operatoriai, o patį statinį teko ne kartą perprojektuoti.

Iš pradžių „Marriott“ viešbutį ketino valdyti „SPA Vilnius“ prekės ženklą valdanti bendrovė „Raminora“, bet su ja buvo suderėta tokia nuomos kaina, kuri privertė gerokai mažinti numatytą statybos sąmatą. Dėl to teko atsisakyti antrojo požeminio aukšto.

Tačiau net ir šitaip apkarpius projektą nepavyko rasti rangovo, kuris apsiimtų pastatyti viešbutį už skiriamą biudžetą. Nesulaukusi statybų pradžios „Raminora“ iš šio projekto pasitraukė.

Tuomet buvo sutarta su nauju operatoriumi – norvegų kompanija „Belvar“, kuri buvo didžiausias amerikiečių kompanijos „Marriott“ verslo partnerė Europoje ir valdė 18 šio tinklo viešbučių.

„Belvar“ norėjo sugrąžinti antrąjį požeminį aukštą ir interjero prabangos detales.

Kartu teko perprojektuoti pastato vidų, nes norvegai čia labiau tikėjosi išplėsti konferencinio turizmo verslą. Bet pandemijos metu „Belvar“ įmonė bankrutavo.

Dabar valdyti būsimą viešbutį patikėta „Vastint Holding“ antrinei įmonei – Nyderlanduose registruotai „Hotel Co 51“.

„Šiuo metu pradėti pirmojo etapo statybos darbai, kuriems leidimas buvo gautas dar 2017 metų gruodį. Dabar įrengtas pirmasis požeminis aukštas bus gilinamas iki 8 metrų.

Vėliau bus statoma antrojo požeminio aukšto atraminė sienelė, įrengiamas drenažas, montuojami pastato pamatai.

Iki metų pabaigos turime pasiruošti paties pastato statybai“, – apie darbų eigą pasakojo „Vastint“ vadovas Kęstutis Vedeckis.

Požeminiuose aukštuose planuojamos 180 automobilių stovėjimo vietos, baseino įranga, dalis SPA ir konferencijų centro patalpų.

Iš naujo projektuojamas pastato vidus, nes naujasis valdytojas dar kitaip mato viešbučio erdvių panaudojimą nei ankstesni operatoriai.

Prieš keletą metų buvo skelbiama, kad „Vastint Lithuania“ į šį projektą investuos apie 30 mln. eurų. Šiandien, pabrangus statybos medžiagoms ir darbams, investicijos bus gerokai didesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.