Odontologijos klinikų tinklą išgarsino itin artimas ryšys su pacientais

Nuo vienos odontologinės kėdės šeimos centre iki didžiausio odontologijos paslaugų klinikų tinklo šalyje – tokį virsmą patyrė CLINIC | DPC įkūrėjas Simonas Bankauskas ir jo komanda. Sėkmę lėmė tinkama strategija ir klientų lūkesčius viršijantys rezultatai.

CLINIC | DPC yra didžiausias odontologijos klinikų tinklas Lietuvoje, užaugęs iki 12 klinikų mūsų šalyje ir pasiūlęs paslaugas tautiečiams, įsikūrusiems Londone. Klinikose dirba apie 150 specialistų, pacientai gauna ne tik kokybiškas odontologines paslaugas – jų patogumui siūlomos nuotolinės konsultacijos, išsamus gydymo plano sudarymas su kainomis ir gydymo etapais, išsimokėjimo be pabrangimo paslauga.
CLINIC | DPC yra didžiausias odontologijos klinikų tinklas Lietuvoje, užaugęs iki 12 klinikų mūsų šalyje ir pasiūlęs paslaugas tautiečiams, įsikūrusiems Londone. Klinikose dirba apie 150 specialistų, pacientai gauna ne tik kokybiškas odontologines paslaugas – jų patogumui siūlomos nuotolinės konsultacijos, išsamus gydymo plano sudarymas su kainomis ir gydymo etapais, išsimokėjimo be pabrangimo paslauga.
S.Bankauskas karjerą pradėjo nuo nuomojamos odontologinės kėdės šeimos centre. Nesusiviliojęs išvykti į užsienį dabar jis tikrai nesigaili.
S.Bankauskas karjerą pradėjo nuo nuomojamos odontologinės kėdės šeimos centre. Nesusiviliojęs išvykti į užsienį dabar jis tikrai nesigaili.
Klinikos vadovė I.Kvedarienė: „Neįmanoma suteikti paslaugos greitai, kokybiškai ir pigiai – turime tai suprasti ir pasirinkti vieną iš trijų.“
Klinikos vadovė I.Kvedarienė: „Neįmanoma suteikti paslaugos greitai, kokybiškai ir pigiai – turime tai suprasti ir pasirinkti vieną iš trijų.“
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 25, 2021, 5:01 PM

Per beveik dvylika veiklos metų CLINIC | DPC specialistai atliko daugiau kaip 35 tūkst. dantų implantacijų, todėl drąsiai gali dalintis patirtimi ir rekomendacijomis.

Implantuojantis gydytojas ir klinikų įkūrėjas S.Bankauskas, turintis ypač didelį dantų implantacijos žinių bagažą, perduoda savo patirtį kolegoms. Jis dažnai vizituoja CLINIC | DPC klinikas, įsikūrusias ne tik visoje Lietuvoje, bet ir Londone (Jungtinė Karalystė).

CLINIC | DPC gydytojai taip pat rengia įvairius nemokamus seminarus pacientams, kurių metu atskleidžiamos siūlomos galimybės, pateikiami atsakymai į rūpimus klausimus.

Abejonės greit išsisklaidė

Kaip prasidėjo CLINIC | DPC sėkmės istorija?

„Karjerą pradėjau nuo nuomojamos odontologinės kėdės šeimos centre.

Tuo metu buvau atsidūręs kryžkelėje ir sprendžiau galvosūkį – išvykti į užsienį ar likti Lietuvoje“, – prisiminė S.Bankauskas.

Apsispręsti jam nebuvo sunku – medikas ryžosi savo laiką ir pinigus investuoti į nuosavą verslą.

„Nusprendžiau savo šaknis įtvirtinti čia ir atidaryti kliniką, kuri atitiktų aukščiausius pacientų ir gydytojų reikalavimus“, – pasakojo kaunietis.

Nuo pat veiklos pradžios klinikų tinklas stengėsi klientus stebinti ne tik kokybe, bet ir patogumu – komandos tikslas buvo pacientams suteikti visas įmanomas bendrosios ir šiuolaikinės odontologijos paslaugas vienoje vietoje.

Šią viziją šiandien jau pavyko įgyvendinti su kaupu.

Lietuvoje šiuo metu veikia daugiau kaip 2 tūkst. odontologijos įstaigų. Dauguma – nedideli, vos vieno gydytojo kabinetai.

„Kiekviena įstaiga vilioja pacientus prisistatydama kaip geriausia, tačiau po apsilankymo pas odontologą dažnam tenka nusivilti: vienam nepatinka gydytojo darbas, kitam – jo bendravimas, trečio netenkina tvarka kabinete, todėl didžiausias iššūkis buvo išsiskirti iš kitų“, – kalbėjo S.Bankauskas.

Metodą įvertino apdovanojimu

Vienas svarbiausių ypatumų, kurį vertina CLINIC | DPC pacientai, – modernūs gydymo metodai. Ši odontologijos klinika pirmoji Lietuvoje dar 2010 metais pradėjo taikyti unikalų implantavimo metodą, skirtą padėti pacientams, visai neturintiems dantų, – „visi ant keturių“ (angl. „all-on-4“).

Dėl šios implantavimo sistemos pacientas gali susigrąžinti šypseną vos per vieną parą. Dėl sutrumpėjusio procedūros laiko mažėja ir gydymo išlaidos, taip pat išvengiama sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų.

Žmogus vėl gali nevaržomai džiaugtis gražiais, tvirtais dantimis ir be baimės ir skausmo kramtyti maistą. Šios inovatyvios procedūros nauda įvertinta ne tik pacientų, kurie gali šypsotis ir bendrauti be jokio diskomforto jausmo.

Metodika „visi ant keturių“ neliko nepastebėta ir per Lietuvos verslo konfederacijos apdovanojimus – kasmet rengiamame konkurse „Metų paslauga“ laimėtas 2017-ųjų Metų sveikatingumo paslaugos apdovanojimas už inovatyvų implantavimo metodą CLINIC | DPC kolektyvui tapo padėka už nuolatinį sunkų darbą siekiant pacientų gerovės.

Klinikoje – lyg namuose

„Kitas svarbus darbo aspektas – jauki ir estetiška aplinka. Mūsų klinikos gali pasigirti erdviais kabinetais, tvarkinga, švaria aplinka, suteikiančia patogumą gydomiems pacientams“, – tikino S.Bankauskas.

Visuose klinikos padaliniuose įrengti patogūs laukiamieji, kur pacientai, klausydamiesi lengvos muzikos, gurkšnodami arbatą ir skaitydami spaudą, gali laukti savo procedūros.

Klinikų aplinka sukurta taip, kad ir gydytojai, ir pacientai jaustųsi kuo patogiau.

Klinikų tinklas plėtėsi, pacientų lūkesčiai augo, taigi kuriant kiekvieną naują kliniką buvo stengiamasi kuo labiau atsižvelgti į pacientų išsakomus papildomus poreikius.

Pasak S.Bankausko, seniai praėjo tie laikai, kai buvo vertinama vien gydytojo kompetencija.

„Be bendro tikslo nebūtų ir gerų darbo rezultatų. Džiaugiuosi, kad pavyko suburti komandą, kurią sieja kur kas daugiau nei bendra profesija, – tai ir aistra medicinos pasaulio inovacijoms, ir siekis būti savo srities lyderiais, ir noras matyti savimi pasitikinčių pacientų sveikas ir plačias šypsenas.

Atsidėkoju jiems pasidalindamas savo patirtimi“, – atskleidė klinikų tinklo įkūrėjas.

Žinomas specialistas nemėgsta girtis, tačiau jis jau sulaukė pasaulinio pripažinimo, kuris tikrai neatėjo per naktį ir nebuvo pasiektas be pastangų.

„Tik užsispyrimas, nuolatinis tobulėjimas ir investicijos į žinias padėjo sukurti tai, ką turime šiandien“, – džiaugėsi S.Bankauskas.

Pasirinko žinomą partnerį

Išsipildyti jo svajonėms padėjo nuoseklus ir pasitikėjimu grįstas bendradarbiavimas su bendrove „Nobel Biocare“, kuri yra jau daugiau kaip 50 metų gyvuojanti dantų implantavimo pradininkė, pasaulio implantavimo ir estetinės odontologijos rinkos lyderė.

„Nobel Biocare“ pirmauja tarptautinėje rinkoje daugiausia lėšų investuodama į naujausius ir pažangiausius mokslinius tyrimus dantų atkūrimo srityje. Todėl CLINIC | DPC klinika, profesionalai dirbdama su „Nobel Biocare“, turi galimybių taikyti pacientams maksimaliai patogius, patikimus ir patikrintus dantų atkūrimo implantais metodus.

„Estetiška aplinka, kurioje pacientai jaučiasi tarsi namuose. Technologijos, reikalingos kokybiškam darbui, ir modernūs gydymo metodai.

Žinios, paremtos pasauline patirtimi, ir nuolatinis kvalifikacijos kėlimas. Nuosava dantų technikų laboratorija, dėl kurios pacientui sutrumpėja gydymo laikas, nes dantys pagaminami greičiau“, – pagrindines priežastis, padėjusias CLINIC | DPC klinikai įsitvirtinti rinkoje, vardijo S.Bankauskas.

Pasak jo, visiškai pasiteisino ir tinklo koncepcija – visos dantų priežiūros paslaugos po vienu stogu. Nesvarbu, su kokia problema pacientai atvyksta į kliniką, gydytojai apžiūri visą burną, kad įvertintų ir nustatytų tikrąsias nusiskundimų priežastis.

Jeigu pacientui nustatomos dantų problemos, reikalaujančios skirtingų specialistų gydymo, jis nėra siuntinėjamas į kitas įstaigas, o visas paslaugas gauna CLINIC | DPC klinikoje, turinčioje visų odontologijos sričių specialistus.

Mintyse – plėtros planai

„Esame didžiausias odontologijos klinikų tinklas Lietuvoje, užaugęs iki 12 klinikų mūsų šalies miestuose ir pasiūlęs paslaugas mūsų tautiečiams, įsikūrusiems Londone“, – kalbėjo klinikos vadovė Irma Kvedarienė.

Pasak jos, klinikose dirba apie 150 specialistų, o pacientai gauna ne tik kokybiškas odontologijos paslaugas – jų patogumui siūlomos nuotolinės konsultacijos, išsamus gydymo plano sudarymas su kainomis ir gydymo etapais, išsimokėjimo be pabrangimo paslauga.

Klinika naudojasi bendra informacine IT sistema visoje Lietuvoje, todėl pacientas, pradėjęs gydymą vienoje klinikoje ir pakeitęs gyvenamąją vietą ar atostogų metu gali pratęsti gydymą arba gauti skubią pagalbą kitame mieste.

CLINIC | DPC per pastaruosius metus padalinius atidarė Panevėžyje ir Kėdainiuose. Šiemet Mažeikiuose numatyta investuoti į naują didesnę kliniką, kuri pacientus priims jau vasaros pabaigoje.

Bendrovė nestabdo plėtros, todėl planavimas, pinigų srautų valdymas yra kasdienybė, kuri leidžia būti arčiau kiekvieno paciento.

Kokybiška paslauga turi kainą

Klinikos pacientams siūlo visas paslaugas nuo profesionalios profilaktinės priežiūros iki sudėtingiausių chirurginių operacijų.

„Dirbanti profesionalių odontologų ir dantų technikų komanda pacientams suteikia galimybę pajusti didžiulį džiaugsmą, kartais net iki ašarų, kai jie, atvykę neturėdami beveik visų dantų, per vieną parą išvyksta su visiškai atkurta kramtymo funkcija ir estetine išvaizda“, – tikino I.Kvedarienė.

Pasak jos, daugiausia dėmesio skiriama pacientui ir jam suteikiamų paslaugų kokybei.

„Vadovaujamės principu, kad neįmanoma suteikti paslaugos greitai, kokybiškai ir pigiai, – turime tai suprasti ir pasirinkti vieną iš trijų“, – įsitikinusi klinikos vadovė.

Paslaugų kainos dedamųjų yra daug – tai ir nuolat atnaujinamos technologijos, kokybiškos medžiagos, ir darbuotojų užmokestis su visais mokesčiais, jų kvalifikacijos kėlimas, mokymai, ugdymas.

„Esame skaidrus verslas, todėl nesąžiningas taupymas ar kainų koregavimas mums nepriimtini – kokybiška paslauga turi savo vertę ir ne viskas susiveda tik į kainą“, – įsitikinusi I.Kvedarienė.

Vadovė nebejoja, kad privačias klinikas dėl jų darbuotojų požiūrio į pacientą, pagarbos, darbo kokybės, operatyvumo renkasi itin didelė dalis Lietuvos gyventojų.

Odontologai apgailestauja, kad vis dar nėra galimybės pacientui ateiti į būtent jo pasirinktą gydymo įstaigą su savo turimu pinigų krepšeliu, skiriamu odontologijai.

Šiuo metu pinigai pervedami šeimos klinikai, kurioje pacientas yra užsiregistravęs, o ne tai klinikai, į kurią jis kreipiasi dėl paslaugos suteikimo.

„Jeigu ateityje pinigai nebūtų pervedami toms klinikoms, kurios paslaugos realiai nesuteikė, o pasiektų tas klinikas, kurias pacientas renkasi, dalis paslaugų kainos pacientui būtų padengta ir priemokos būtų mažesnės“, – kalbėjo I.Kvedarienė.

Nors apie būtinybę keisti tvarką kalbama senokai, kol kas pokyčių nematyti.

Ėmėsi gražių iniciatyvų

„Bėgant metams formuojasi įstaigos istorija, tradicijos, kultūra. Mes negalime likti nuošalyje ir negirdėti, nematyti tų, kuriems reikia vienokios ar kitokios pagalbos, o kartais tiesiog padrąsinimo, gero žodžio ar nuoširdaus pokalbio“, – tikino I.Kvedarienė.

Klinika prisideda prie iniciatyvų pildydama vaikų svajones, remia projektą „Susitikime, mieli senjorai“, daug metų remia „Metų kaunietės“ rinkimus.

„Nuolat prisidėdami prie kitų organizuojamų renginių įmonės dešimtmečio proga patys inicijavome socialinį projektą „Kiekviena šypsena turi istoriją“, – pasakojo CLINIC | DPC vadovė.

Visas kolektyvas didžiuojasi ir džiaugiasi šia socialine akcija, kurios metu 1 proc. pacientų išleistos sumos skiriama žmonėms, kuriems būtina odontologo pagalba.

Prieš projekto pradžią gauta per 1000 laiškų iš visos Lietuvos. Iš jų atrinkti devyni jautrių ir gražių istorijų herojai, kurie yra susidūrę su dideliais gyvenimo iššūkiais, todėl klinikos odontologai džiaugiasi galėdami padovanoti jiems šypseną ir geresnę savijautą.

Klinikos darbuotojai taip pat neatlygintinai rengia edukacijas ir nuotolines paskaitas, moko dantų priežiūros jauniausius pacientus, pasakoja apie implantacijos galimybes senjorams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?